Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμιση αξιολόγησης ΕΤΕ-Alpha από M.Lynch

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας σε "neutral" από "buy" και της Alpha Bank σε "underperform" από "neutral" προχωρά η Merrill Lynch, μειώνοντας τις τιμές-στόχους για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Υποβάθμιση αξιολόγησης ΕΤΕ-Alpha από M.Lynch
Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας σε "neutral" από "buy" και της Alpha Bank σε "underperform" από "neutral" προχωρά η Merrill Lynch με έκθεσή της στις 19/12 για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Παράλληλα, μειώνει την τιμή-στόχο για τις δύο τράπεζες στα 14,6 ευρώ ανά μετοχή (από 19,2 ευρώ) και στα 5,2 ευρώ (από 10,6 ευρώ) αντίστοιχα.

Επίσης, προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την EFG Eurobank στα 6 ευρώ, από 8,3 ευρώ προηγουμένως και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6,1 ευρώ από 9,7 ευρώ προηγουμένως.

Δυσοίωνο χαρακτηρίζει το βασικό της σενάριο η Merrill Lynch για το 2009, αναφέροντας ότι οι υφέσεις που πυροδοτούνται από τραπεζικές κρίσεις διαρκούν κατά μέσο όρο το διπλάσιο χρονικό διάστημα απ' ό,τι οι υπόλοιπες κρίσεις και έχουν τετραπλάσια ισχύ.

Ο οίκος στην έκθεσή του για τις ευρωπαϊκές τράπεζες βλέπει αρκετούς λόγους για τους οποίους οι επιφυλάξεις σε σχέση με τον κλάδο είναι δικαιολογημένες - ιδιαίτερα όσους αφορούν στην επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού και στις αρνητικές συνέπειες της απομόχλευσης. Έναντι αυτών των δεδομένων εκτίμηση της Merrill Lynch είναι ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην παγκόσμια οικονομία.

Ο οίκος προχωρά σε περικοπή των προβλέψεών του κατά 15% για το 2009 και κατά 25% για το 2010 σε επίπεδο μέσου όρου, τονίζοντας ότι οι προβλέψεις αποτελούν παράγοντα-κλειδί και ότι τα κέρδη του κλάδου θα υποχωρήσουν ξανά το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v