Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες διακρίσεις για τα Α/Κ της ΕFG ΑΕΔΑΚ

Νέες διακρίσεις από τη Morningstar έλαβαν τα Α/Κ που διαχειρίζεται η EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. κατακτώντας για άλλη μία φορά, τις πρώτες βαθμίδες των διακρίσεων που απολαμβάνουν τα Α/Κ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Νέες διακρίσεις για τα Α/Κ της ΕFG ΑΕΔΑΚ
Νέες διακρίσεις από τη Morningstar έλαβαν τα Α/Κ που διαχειρίζεται η EFG ΑΕΔΑΚ κατακτώντας για άλλη μία φορά, τις πρώτες βαθμίδες των διακρίσεων που απολαμβάνουν τα Α/Κ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν τη συνολική απόδοσή τους.

Συγκεκριμένα, οι διακρίσεις που έλαβαν (28.11.2008) είναι:

Πέντε αστέρια για το Eurobank Double Click Ομολογιακό Εξωτερικού

Πέντε αστέρια για το Eurobank Prime Υψηλού Εισοδήματος Fund of Funds Μικτό

Πέντε αστέρια για το Interamerican Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού

Τέσσερα αστέρια για το Eurobank Click Ομολογιακό Εξωτερικού

Τέσσερα αστέρια για το Eurobank Ευκαιριών Νοτιοανατολικής Ευρώπης Μετοχικό
Εξωτερικού

Τέσσερα αστέρια για το Interamerican US Μετοχικό Εξωτερικού

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Morningstar, κάθε μήνα πραγματοποιείται αξιολόγηση του καθενός Α/Κ σε σύγκριση με τα άλλα Α/Κ της κατηγορίας του. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, κάθε Α/Κ επιβραβεύεται και με ανάλογα «αστέρια» (από 5 έως 1 αστέρια). Τα Α/Κ με την καλύτερη απόδοση λαμβάνουν «5 αστέρια», διάκριση η οποία αποδίδεται μόνο στο 10% της κατηγορίας τους. Ακολουθούν τα Α/Κ που λαμβάνουν «4 αστέρια», διάκριση την οποία λαμβάνει το 22,5% της κατηγορίας τους, κ.ο.κ.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. και πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Άρης Ξενόφος, «Οι παραπάνω διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εν μέσω δυσμενών συνθηκών που πλήττουν τους τελευταίους μήνες τις αγορές, ανταμείβουν όσους εμπιστεύονται τα Α/Κ της EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. επιβεβαιώνοντας τη συνέπεια και την προσπάθεια της εταιρείας για ποιότητα στο διαχειριστικό αποτέλεσμα. Ποιότητα, η οποία παρέχει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ και ενισχύει τη δράση της εταιρείας στην Κεντρική και Νέα Ευρώπη. Επιπλέον, αναδεικνύουν την ικανότητα των ελληνικών εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων να ανταγωνίζονται ισάξια τους επενδυτικούς οίκους του Εξωτερικού.» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v