Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανώς αργία και η παραμονή Χριστουγέννων στο ΧΑ

Η περίπτωση να παραμείνει κλειστό το Χρηματιστήριο Αθηνών την παραμονή των Χριστουγέννων εξετάζεται αύριο, ενώ πέρυσι η συνεδρίαση ήταν κατά δύο ώρες μικρότερη.    

Πιθανώς αργία και η παραμονή Χριστουγέννων στο ΧΑ
Ενδεχομένως αύριο, μετά την πραγματοποίηση του Δ.Σ., να καταλήξουν οι αρχές του Χ.Α. σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ( ή μη) της αγοράς την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πέρυσι, η συνεδρίαση της 24ης Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί έχοντας όμως κατά 2 ώρες μικρότερη διάρκεια.

Φέτος, συζητείται και η περίπτωση να αργήσει η ΕΧΑΕ δεδομένου ότι κάτι τέτοιο έχουν ήδη αποφασίσει τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα παραμείνει κλειστή, καθώς τέτοια θα είναι και η σχετική εισήγηση των στελεχών του Χρηματιστηρίου.

Εξαίρεση αποτελούν λίγες αγορές όπως αυτή της Ρουμανίας και της Σλοβενίας, ενώ το Χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν είχε προβεί έως χθες σε σχετική ανακοίνωση. Αντίθετα, κλειστό έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραμείνει και το ΧΑΚ.

Η Σοφοκλέους έχει προγραμματιστεί να μείνει κλειστή στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, καθώς και την 6η Ιανουαρίου. 

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αγορές, στην Ευρώπη οι αργίες είναι κοινές με αυτές της ελληνικής αγοράς (25, 26/12 και 1η/1), ενώ η Wall Street θα παραμείνει ανοικτή τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και θα είναι κλειστή ανήμερα τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v