Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στα 6,5 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Εγνατία

Στα 6,50 ευρώ θέτει η Εγνατία ΑΧΕ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ (κατά 38% υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή-στόχο), όπως αναφέρει σε ανάλυσή της (2/12/2003), διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”διακράτηση”.

ΕΧΑΕ: Στα 6,5 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Εγνατία
Νέα τιμή–στόχο τα 6,50 ευρώ δίνει η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ (κατά 38% υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή-στόχο που είχε θέσει η χρηματιστηριακή) όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2003.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”διακράτηση” λόγω του πρόσφατου ράλι της μετοχής, όπως επισημαίνει.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην ανάλυσή της, η αυξημένη τιμή-στόχος οφείλεται αφενός στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της (ως αποτέλεσμα των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων εννεαμήνου της ΕΧΑΕ) και αφετέρου στις ενισχυμένες αξίες του χαρτοφυλακίου των μετοχών.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το εννεάμηνο, η Εγνατία ΑΧΕ χαρακτηρίζει τα μεγέθη της ΕΧΑΕ ”ισχυρά”, συμπληρώνοντας πως ξεπέρασαν τις προβλέψεις της τόσο σε λειτουργικό όσο και σε μη λειτουργικό επίπεδο κερδών.

Το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής επισημαίνει πως η επιτυχημένη συγκράτηση του κόστους και η ανάκαμψη στον κύκλο εργασιών της ΕΧΑΕ είχαν ως αποτέλεσμα τα EBITDA να διπλασιαστούν στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 20,3 εκατ. ευρώ.

Τα έκτακτα κέρδη ύψους 18,9 εκατ. ευρώ που παρουσίασε η ΕΧΑΕ, τα οποία προέκυψαν από αντιστροφή των περσινών προβλέψεων για υποτίµηση χρεογράφων, διαμόρφωσαν τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 35,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 13,7 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2002.

Ως αποτέλεσμα των καλύτερων των αναμενόμενων μεγεθών εννεαμήνου, η Εγνατία ΑΧΕ προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους.

Βάσει των νέων προβλέψεων της χρηματιστηριακής, τα EBITDA της ΕΧΑΕ αναμένεται να φτάσουν στα 29,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 98% (έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για EBITDA ύψους 23,6 εκατ. ευρώ).

Τα κέρδη προ φόρων της ΕΧΑΕ αναμένεται να ανέλθουν στα 43,2 εκατ. ευρώ (οι προηγούμενες εκτιμήσεις προέβλεπαν κέρδη προ φόρων 28,2 εκατ. ευρώ).

Τα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 34,5% για την περίοδο 2002-2005, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 24,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v