Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MS.: ”Δίκαιη αποτίμηση” τα 26 ευρώ για Εθνική

Για ”δίκαιη αποτίμηση της μετοχής της Εθνικής στα 26 ευρώ” κάνει λόγο έκθεση της Morgan Stanley για την ελληνική τράπεζα. Η έκθεση, με ημερομηνία 27 Μαρτίου, αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τιμή-στόχο και σύσταση για τη μετοχή του ιδρύματος.

MS.: ”Δίκαιη αποτίμηση” τα 26 ευρώ για Εθνική
”Δίκαιη” αποτίμηση τα 26 ευρώ εκτιμά έκθεση της Morgan Stanley για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Η έκθεση, με ημερομηνία 27 Μαρτίου, αποφεύγει να δώσει τιμή-στόχο αλλά και σύσταση για τη μετοχή της ελληνικής τράπεζας, επισημαίνοντας ότι οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη θα εξακολουθήσουν να εξαρτώνται από την πορεία των κεφαλαιαγορών.

Η Morgan Stanley παρατηρεί ότι τα περισσότερα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της Εθνικής ήταν ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις της, παραδέχεται ωστόσο ότι το κόστος ανάπτυξης αυξήθηκε απότομα, ως αποτέλεσμα των γενικών εξόδων και εξόδων από προβλέψεις.

Ο οίκος αναφέρει ότι ενώ τροποποίησε ανοδικά τις προβλέψεις του για το 2002 και το 2003 αναφορικά με τα έσοδα από φόρους, προβλέπει πτώση των εσόδων από τις λοιπές υπηρεσίες του ιδρύματος, όπως είναι οι χρηματοοικονομικές. Σε άλλο της σημείο, η έκθεση τονίζει ότι αναμένει ανάκαμψη της κερδοφορίας της Εθνικής τα έτη 2003 και 2004.

Κάνοντας λόγο για το κόστος, η έκθεση παρατηρεί ότι το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 13%, ακολουθώντας την ”πολύ σταθερή ανάπτυξη”, ενώ αποδίδει στην εισαγωγή του ευρώ και στα ”πιθανά έξοδα συγχωνεύσεων” τη μεγέθυνσή του κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2001.

Η έκθεση, αναφορικά με τις προβλέψεις της διοίκησης της Εθνικής που κάνουν λόγο για αύξηση των εσόδων από λιανική τραπεζική κατά 30% σε ετήσια βάση και μέχρι το 2004, εκτιμά ότι η ποσοστιαία άνοδος για το έτος 2001 - 2002 θα κυμανθεί στο 5,5%, ενώ για το 2002 - 2003 στο 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v