Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία και ενδιαφέρον σε Telecoms

Θετικές εμφανίζονται οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση υπό το πρίσμα και της θετικής ψυχολογίας των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η δημόσια προσφορά της Vodafone αναμένεται να φέρει το σύνολο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΑΧΕ: Θετική ψυχολογία και ενδιαφέρον σε Telecoms
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένη εκτιμά η Marfin Hellenic πως είναι η πιθανότητα πτωτικών τάσεων, ενώ συμπληρώνει πως η ανακατάταξη χαρτοφυλακίων, κυρίως στις μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, είναι πιθανόν να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αναφορικά με τη δημόσια προσφορά της Vodafone Group, η Marfin Hellenic αναφέρει στο πρωινό της report πως από τη μια αποτελεί μια ”ένεση” ρευστότητας, ενώ από την άλλη επισημαίνει πως η απουσία μιας από τις πιο ποιοτικές μετοχές δεν είναι παρά μια αρνητική εξέλιξη για τη Σοφοκλέους.

Η EFG Eurobank Securities εκτιμά πως η εγχώρια ψυχολογία είναι αρκετά θετική και μπορεί να έχει διάρκεια, αν και επισημαίνει πως οι σχετικά χαμηλοί όγκοι συναλλαγών υπονοούν πως οι επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η θετική ψυχολογία των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται να διατηρηθεί και σήμερα, ενώ συμπληρώνει πως είναι πιθανό να επηρεάσει και τη Σοφοκλέους.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως το πλέον πιθανό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η αγορά να κινηθεί θετικά, επισημαίνοντας πως το επικείμενο delisting της Vodafone Panafon αναμένεται να φέρει τον κλάδο των επικοινωνιών στο σύνολό του στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,28% υποχώρησε χθες ο Γενικός Δείκτης, αντίθετα με την τάση της Ευρώπης, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, η οποία συμπληρώνει πως η μετοχή της Coca–Cola Τρία Έψιλον υποχώρησε κατά 8,76% μετά την επιστροφή των 2 ευρώ ανά μετοχή στους επενδυτές.

Επιχειρηματικά Νέα: Χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα (ύψους 0,20 ευρώ) διαπραγματεύεται από σήμερα η μετοχή της Motor Oil, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities, σύμφωνα με την οποία η μερισματική απόδοση της εταιρίας διαμορφώνεται στο 2,8%.

Επίσης, η EFG Eurobank Securities αναφέρει στο πρωινό της report πως κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης η S&B ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του 96,8% της βουλγαρικής Bentonit, η οποία σημειώνεται πως είχε ανακοινωθεί στις 24/10/2003.

H Marfin Hellenic υπενθυμίζει πως χθες έληξε η δημόσια προσφορά της Philip Morris για την Παπαστράτος, σημειώνοντας πως τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι αύριο.

Επιπλέον, η Marfin σημειώνει πως σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Χ.Α., η Philip Morris κατέχει το 85,869% των μετοχών της Παπαστράτος και πως εάν καταφέρει να αποκτήσει το 95% της εταιρίας, η μετοχή θα σταματήσει να διαπραγματεύεται στο Χ.Α.

* Ta reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v