Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ιδιαίτερα θετική για γ’ τρίμηνο η Citigroup

Ως ”πολύ ισχυρά” αναφέρει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της ΕΧΑΕ η Citigroup, ενώ διατηρεί την τιμή στόχο στα 6,7 ευρώ. Η σύσταση αναθεωρείται σε hold από buy, ως αποτέλεσμα του περιορισμένου πλέον upside potential.

ΕΧΑΕ: Ιδιαίτερα θετική για γ’ τρίμηνο η Citigroup
Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται η Citigroup για τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της ΕΧΑΕ, όπως προκύπτει από έκθεση του οίκου με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση ο οίκος διατηρεί την τιμή στόχο στα 6,7 ευρώ, ενώ αν και αναθεωρεί από buy σε hold τη σύστασή του, εξηγεί ότι αυτό προκύπτει από τις πρόσφατες θετικές αποδόσεις των μετοχών και άρα από τον περιορισμό του upside potential.

Αναφορικά με την τιμή στόχο που θέτει ο οίκος, προσθέτει ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να την αλλάξει, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο τίτλος της ΕΧΑΕ να διαπραγματευτεί πάνω από αυτή λόγω ”κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος” αν ειδωθεί ως στόχος εξαγοράς και λόγω οποιασδήποτε τυχόν διανομής περισσεύματος μετρητών.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας, η Citigroup επισημαίνει την κατά 48% ετήσια αύξηση του τζίρου, κάτι που υποστηρίχθηκε από ρυθμούς ανάπτυξης 108% στους ημερήσιους τζίρους συναλλαγών.

Ο οίκος προχωρά σε μικρές αναθεωρήσεις των προβλέψεών του για τις πωλήσεις και τα EBITDA των ετών 2003- 2005, ενώ αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2003.

Για το τρέχον έτος, τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ προβλέπονται στα 35,3 εκατ. ευρώ, τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,54 ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στα 62 εκατ. ευρώ. Για το 2004, τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 16,2, τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,25 και οι πωλήσεις στα 67 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v