Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα 20 ευρώ η τιμή-στόχος από Εθνική ΑΧΕ

Σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο τα 20 ευρώ δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της (25/11/2003), όπου μεταξύ άλλων αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης για το 2003.

ΔΕΗ: Στα 20 ευρώ η τιμή-στόχος από Εθνική ΑΧΕ
Σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο τα 20 ευρώ δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2003.

Η Εθνική ΑΧΕ στην ανάλυσή της μεταξύ άλλων αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Επιχείρησης για το 2003, στα 1,39 ευρώ, από 1,26 ευρώ που εκτιμούσε πριν.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου της ΔΕΗ, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής αναφέρει πως σε λειτουργικό επίπεδο κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της, ενώ ξεπέρασαν τις προβλέψεις της όσον αφορά στα κέρδη, ως αποτέλεσμα χαμηλότερων συναλλαγματικών διαφορών κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Τα κέρδη ανά μετοχή στο εννεάμηνο, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, κινήθηκαν στα 1,12 ευρώ ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής 1,06 ευρώ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως είναι ικανοποιημένη από τη μείωση του προσωπικού κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, ενώ εκτιμά πως μετά το 2003 το ενδιαφέρον των επενδυτών θα εστιαστεί στις εξελίξεις αναφορικά με την απελευθέρωση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τις προσπάθειες της διοίκησης για περικοπή του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v