Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι αλλαγές στους δείκτες καθορίζουν την τάση

Από τα αποτελέσματα εννεαμήνου -η ανακοίνωση των οποίων έληξε χθες (30/11/2003)- εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα καθοριστεί η τάση στο Χ.Α., σε συνδυασμό ωστόσο με την πορεία των ξένων αγορών, που συνεχίζουν να αποτελούν διαμορφωτή της τάσης.

ΑΧΕ: Οι αλλαγές στους δείκτες καθορίζουν την τάση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με την περίοδο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου να έχει λήξει, μαζί με την αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Greece, η πορεία των ξένων χρηματιστηρίων αναμένεται να αποτελέσει και πάλι τον κύριο οδηγό του Χ.Α. στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου έληξε ουσιαστικά χθες (30/11/2003), εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Επίσης, η Marfin Hellenic επισημαίνει πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων θεωρείται περιορισμένη, με τις ευρωπαϊκές αγορές να παραμένουν ο κύριος παράγοντας διαμόρφωσης της τάσης του Δείκτη.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου, παρά το γεγονός ότι ήταν σε γενικές γραμμές ”ικανοποιητικά”, δεν ήταν ικανά να οδηγήσουν υψηλότερα την αγορά.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστεί με επίκεντρο τις τηλεπικοινωνίες και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Επιχειρηματικά Νέα: Οι μετοχές της Coca-Cola Τρία Έψιλον θα διαπραγματεύονται σήμερα με νέα ονομαστική αξία 0,50 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα επιστροφής κεφαλαίου (2 ευρώ ανά μετοχή).

* Ta reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v