Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Panafon: Σύσταση ”outpeform” από EFG Sec.

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Vodafone–Panafon για τις χρήσεις 2004,2005 προχώρησε η EFG Sec., σε ανάλυσή της (27/11/2003), όπου δίνει σύσταση ”outperform” για τη μετοχής της εισηγμένης, ενώ εκτιμά πως η εταιρική αξία διαπραγματεύεται 5,7 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2005.

Panafon: Σύσταση ”outpeform” από EFG Sec.
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Vodafone – Panafon για τις χρήσεις 2004 και 2005 προχώρησε η EFG Eurobank Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2003, όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της εταιρικής χρήσης της εταιρίας ”ισχυρά”.

Όπως επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής, η εταιρική αξία της Vodafone – Panafon διαπραγματεύεται 5,7 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2005, που αντιστοιχεί σε 12% discount σε σχέση με τις ομοειδείς Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ενώ είναι σε ανάλογα επίπεδα με τον βασικό εγχώριο ανταγωνιστή της, την CosmOTE.

Η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως είναι θετική για τη μακροπρόθεσμη πορεία της Vodafone – Panafon, λόγω της συνεισφοράς των δραστηριοτήτων της Αλβανίας, των ωφελειών που προκύπτουν από την αναδιοργάνωση του δικτύου, αλλά και από τις συνέργιες με την Vodafone.

Σε ό,τι αφορά την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως προχώρησε στην εν λόγω κίνηση ώστε να αποτυπώσει την ενίσχυση του κύκλου εργασιών, την επιτυχημένη πορεία της Vodafone Αλβανίας, αλλά και το ”ισχυρό” outlook της χρήσης από τους καταναλωτές.

Με βάση τις αναθεωρημένες προβλέψεις της EFG Eurobank Securities, ο κύκλος εργασιών της Vodafone – Panafon αναμένεται να φτάσει στα 1,458 δισ. ευρώ (έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων 1,382 δισ. ευρώ), με τα EBITDA να ανέρχονται στα 554 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων να φτάνουν στα 227 εκατ. ευρώ.

Τέλος και όσον αφορά το πρόσφατο deal μεταξύ Intracom και Vodafone plc, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως είναι πιθανό η τελευταία να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v