Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετζετάκις: Τιμή-στόχο τα 3,20 ευρώ δίνει η Beta

Τιμή–στόχο τα 3,20 ευρώ δίνει η BETA ΑΧΕ για τη μετοχή της Πετζετάκις σε ανάλυσή της (26/11/2003) με τίτλο ”Η αναδιάρθρωση αποδίδει”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως τα αποτελέσματα του ομίλου θα συνεχίσουν να βελτιώνονται το 2004.

Πετζετάκις: Τιμή-στόχο τα 3,20 ευρώ δίνει η Beta
Τιμή-στόχο τα 3,20 ευρώ δίνει η BETA ΑΧΕ για τη μετοχή της Πετζετάκις σε ανάλυσή της με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2003 και τίτλο η ”Η αναδιάρθρωση αποδίδει”.

Όπως επισημαίνει στην ανάλυση η χρηματιστηριακή, εκτιμά πως το 2004 θα είναι μια ”σταθερή” χρονιά για τον όμιλο Πετζετάκις καθώς –όπως επισημαίνει– είναι πλέον ορατά τα θετικά αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η BETA AXE αποτιμά τη μετοχή της Πετζετάκις εκτιμώντας ”συντηρητικά”, όπως επισημαίνει, πως η εταιρική αξία διαπραγματεύεται 7,5 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2004 και οδηγεί στην τιμή-στόχο των 3,20 ευρώ ανά μετοχή (κατά περίπου 25% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, των 2,52 ευρώ της τιμής κλεισίματος στις 27 Νοεμβρίου 2003).

Για το σύνολο του 2003 η χρηματιστηριακή προβλέπει πως οι πωλήσεις του ομίλου Πετζετάκις θα φτάσουν στα 195 εκατ. ευρώ, πολύ κοντά στον στόχο των 200 εκατ. ευρώ, και αναμένεται να τα ξεπεράσει το 2004.

Σε αυτό το σημείο η Beta ΑΧΕ αναφέρει πως δεν προβλέπει σημαντική αύξηση των πωλήσεων, αν και προσθέτει πως τα περιθώρια των EBITDA και τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και το 2004, υποβοηθούμενα από την αναδιάρθρωση και από τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη εννεαμήνου της Πετζετάκις, η χρηματιστηριακή αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ο όμιλος πραγματοποίησε σημαντικές προσπάθειες ώστε να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη, ενώ επισημαίνει παράλληλα πως, παρά τη μείωση του δανεισμού, τα καθαρά έξοδα σε τόκους παρέμειναν στα 4,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v