Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

2 οίκοι για ΟΤΕ, Cosmote, Panafon (update)

Νέο fair value τα 12,62 ευρώ δίνει για την CosmΟΤΕ η Goldman Sachs, ενώ αναθεωρεί προς τα πάνω τα κέρδη ανά μετοχή της οικονομικής χρήσης 2004/05 για την Panafon. Εξάλλου, η JP Morgan αναβαθμίζει το fair value του ΟΤΕ στα 10 ευρώ από τα 9,90.

2 οίκοι για ΟΤΕ, Cosmote, Panafon (update)
Νέα δίκαιη αποτίμηση (fair value) τα 12,62 ευρώ δίνει για την CosmΟΤΕ η Goldman Sachs, ενώ αναθεωρεί προς τα πάνω τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2004/05 για την Panafon. Εξάλλου, η JP Morgan αναβαθμίζει το fair value του ΟΤΕ στα 10 ευρώ από τα 9,90 ευρώ.

Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα του Dow Jones Newswires αναφέρεται ότι η Goldman Sachs κάνει λόγο για κέρδη ύψους 247 εκατ. ευρώ για την CosmΟΤΕ στο 2003 και 284 εκατ. ευρώ το 2004.

Παράλληλα, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η CosmΟΤΕ διαπραγματεύεται 5,7 φορές τα εκτιμώμενα EV/EBITDA του 2004, 11,4 φορές το P/E. Παράλληλα, η απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών της για το 2004 διαμορφώνεται στο 7,1%, ενώ η μερισματική απόδοση στο 4,2%.

Εξάλλου, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η CosmΟΤΕ διαπραγματεύεται με μικρό premium έναντι της Vodafone Panafon, για την οποία αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004/05, στα 0,50 ευρώ έναντι των 0,47 ευρώ.

Παράλληλα, η Goldman Sachs επισημαίνει, επίσης σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones Newswires, ότι τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου για την περίοδο 2003/04 διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών της, ενώ κάνει λόγο και για ισχυρά μεγέθη ARPU.

Από την πλευρά της η JP Morgan αναβαθμίζει το fair value του ΟΤΕ στα 10 ευρώ από τα 9,90 ευρώ, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του Οργανισμού.

Ωστόσο, ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η αποτίμησή του παραμένει ”μη-ελκυστική”, καθώς δεν κατορθώνει να εξισορροπήσει το ρίσκο για τον κλάδο σταθερής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, η JP Morgan εκτιμά ότι η απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών του Οργανισμού για το 2004 διαμορφώνεται στο 5% και είναι χαμηλότερη έναντι του 9% ανταγωνιστικών της στην Ευρώπη.

Εξάλλου, στο τηλεγράφημα του πρακτορείου αναφέρεται ότι η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση ”underweight” για τον ΟΤΕ, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός ”δυσκολεύεται” να δημιουργήσει ταμειακές ροές ικανές να καλύψουν τη δική της μερισματική απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v