Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Νέα τιμή στόχος τα 21 ευρώ από HSBC (update)

Τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 22 ευρώ διατηρεί η CSFB για τη μετοχή της ΔΕΗ, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Γ. Αλογοσκούφη στο Bloomberg, ενώ η HSBC αυξάνει την τιμή-στόχο για την επιχείρηση στα 21 ευρώ.

ΔΕΗ:Νέα τιμή στόχος τα 21 ευρώ από HSBC (update)
Τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 22 ευρώ διατηρεί η CSFB για τη μετοχή της ΔΕΗ, με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Γ. Αλογοσκούφη στο Bloomberg, ενώ η HSBC αυξάνει την τιμή-στόχο για την επιχείρηση στα 21 ευρώ.

Ειδικότερα, η HSBC αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ στα 21 ευρώ, ενώ αναθεωρεί προς τα πάνω τα καθαρά κέρδη του 2003 στα 334 εκατ. ευρώ από τα 331 εκατ. και τα κέρδη ανά μετοχή, για την ίδια περίοδο, στα 1,44 ευρώ από τα 1,43 ευρώ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones Newswires, η HSBC επισημαίνει ότι η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με discount έναντι των ανταγωνιστικών της στην Ευρώπη, γεγονός που ο οίκος θεωρεί ”μη δικαιολογημένο”, δεδομένης της αμυντικής φύσης της επιχείρησης, της διατήρησης των μεγεθών της σε υψηλό επίπεδο, των ευνοϊκών συνθηκών της αγοράς και του χαμηλού ρίσκου που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, τόσο από πλευράς ανταγωνισμού όσο και από πλευράς νομοθεσίας.

Η HSBC εκτιμά ότι ακόμη και με τη νέα τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η μετοχή της διαπραγματεύεται με discount 16% έναντι των ανταγωνιστικών της, στα εκτιμώμενα EV/EBITDA του 2004, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”add”.

Εξάλλου, ”καλά νέα” εκτιμά σε report της η Credit Suisse First Boston ότι φέρνει για τη ΔΕΗ η συνέντευξη του υπεύθυνου τομεάρχη της Ν.Δ. για την οικονομία Γιώργου Αλογοσκούφη στο Bloomberg, καθώς συμβάλει στη μείωση του ρυθμιστικού και πολιτικού κινδύνου που σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές στη χώρα μας.

Ειδικότερα, στο πρωινό report της, αφιερωμένο στις ευρωπαϊκές μετοχές με τίτλο ”First Edition-Europe” και ημερομηνία 28 Νοεμβρίου, η CSFB επισημαίνει ότι η Ν.Δ., σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται ως επικρατέστερο κόμμα έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τις πεποιθήσεις των αναλυτών της CSFB που προαναφέρθηκαν, ο διεθνής επενδυτικός οίκος αποφάσισε να διατηρήσει τη σύσταση ”outperform” που έχει θέσει για τη μετοχή της ΔΕΗ και την τιμή-στόχο των 22 ευρώ, προοιωνιζόμενος έτσι ένα περιθώριο ανόδου κατά 16% έναντι των τρεχόντων επιπέδων της τιμής της.

Η CSFB εντόπισε 4 σημεία-κλειδιά από την ομιλία του κ. Αλογοσκούφη, τα οποία έχουν ενδιαφέρον. Ένα από αυτά είναι ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί πιο ανεξάρτητες και ισχυρότερες ρυθμιστικές αρχές στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, εξέλιξη που αποτελεί καλό νέο για τη ΔΕΗ, δεδομένης και της ισχυρής επιρροής που έχει η κυβέρνηση στον τομέα αλλά και της συμβολής που θα έχει στη μείωση του ρυθμιστικού κινδύνου.

Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο ανταγωνισμός πρέπει να προαχθεί μέσα από την παροχή κινήτρων παρά από την περικοπή κόστους της ΔΕΗ, σύμφωνα με το report του διεθνούς οίκου.

Όπως αναφέρεται στο report της Credit Suisse First Boston, η Ν.Δ. σχεδιάζει, αν τελικώς εκλεγεί, και τη μείωση της άμεσης επιρροής που έχει στο management κρατικών οργανισμών.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι θα είναι πολύ θετική και μια ενδεχομένη δρομολόγηση περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων κατά την CSFB, αν και, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην πιθανότητα μεγαλύτερων ιδιωτικοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο.

Η CSFB χαρακτηρίζει τη μετοχή της ΔΕΗ σαν έναν από τους ”ελκυστικότερους παίκτες” στον ευρωπαϊκό κλάδο των εταιριών κοινής ωφέλειας, καθώς διαθέτει και ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και προοπτικές αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης τη ςκερδοφορίας της.

Γι’ αυτό άλλωστε και χαρακτηρίζει τη μετοχή σαν τη φθηνότερη του κλάδου, με δείκτη εταιρικής αξίας προς EBITDA στις 5,3 φορές τα EBITDA του 2004, με discount 23% σε σχέση με τον κλάδο και με απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών κατά 11% έναντι του 4% του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v