Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Elmec: Τιμή - στόχο τα 3,10 ευρώ δίνει η Marfin

Την τιμή – στόχο των 3,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperfom” διατηρεί η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Elmec Sport όπως αναφέρει σε ανάλυσή της (27/11/2003), όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως παραμένει θετική για την εταιρία, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του 2003.

Elmec: Τιμή - στόχο τα 3,10 ευρώ δίνει η Marfin
Την τιμή – στόχο των 3,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperfom” διατηρεί η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Elmec Sport όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2003.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της Elmec Sport, η Marfin Hellenic αναφέρει πως κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεών της.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η κατά 10,8% αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων, υπολείπεται κατά 2,9% των εκτιμήσεών της.

Τα EBITDA του ομίλου ωστόσο ξεπέρασαν τις προβλέψεις της κατά 2,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου τα οποία έφτασαν στα 18,4 εκατ. ευρώ υπερβένοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της σύμφωνα με τις οποίες τα κέρδη προ φόρων εννεαμήνου θα ανέρχονταν στα 16,7 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, των μεγεθών εννεαμήνου το τμήμα ανάλυσης της Marfin Hellenic προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τα μεγέθη της Elmec Sport στο σύνολο του έτους.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση του ενοποιημένου τζίρου 12,6% για το 2003 καθώς αναμένεται να φτάσει στα 112,8 εκατ. ευρώ, και αύξηση 12,3% για το 2004 (στα 126,6 εκατ. ευρώ).

Τα EBITDA του ομίλου της Elmec Sport αναμένεται να διαμορφωθούν στα 30 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 29,3% , ενώ για το 2004 αναμένεται αύξηση 5,3%.

Τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται πως θα ενισχυθούν κατά 30%, διαμορφούμενα στα 20,6 εκατ. ευρώ το 2003, ενώ για το 2004 αναμένεται αύξηση 14,7% (στα 23,7 εκατ. ευρώ).

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις εννεαμήνου κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα μεγέθη ”ισχυρά”, καθώς - όπως σημειώνεται - η Elmec Sport κατάφερε να διατηρήσει ”καλό” ρυθμό ανάπτυξης των EBITDA, ενώ σταθεροποίησε και τα λειτουργικά έξοδα.

Η Marfin επισημαίνει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της εταιρίας, ενώ σημειώνει πως η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα περιθώρια της Elmec μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v