Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ”overweight” αναβαθμίζει τον ΟΤΕ η Π&Κ

Στην αναβάθμιση του ΟΤΕ σε ”overweight”, αλλά και στα καλά αποτελέσματα των τραπεζών εστιάζει το τμήμα αναλύσεων της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, στην Εβδομαδιαία Έκθεση με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2003.

Σε ”overweight” αναβαθμίζει τον ΟΤΕ η Π&Κ
Στην αναβάθμιση του ΟΤΕ σε ”overweight”, αλλά και στα καλά αποτελέσματα των τραπεζών εστιάζει το τμήμα αναλύσεων της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, στην Εβδομαδιαία Έκθεση με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2003.

Ειδικότερα και όσον αφορά στον ΟΤΕ, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής αναβάθμισε τη σύστασή του για τη μετοχή του Οργανισμού μετά την ανακοίνωση ενός καλού ”σετ” αποτελεσμάτων εννεαμήνου, σε συνδυασμό με τις αυξημένες προσπάθειες συγκράτησης του κόστους.

Επίσης, στην έκθεση αναφέρεται πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων –πλην των τραπεζών– κινήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, ενώ επισημαίνεται πως με την ανακοίνωση των μεγεθών από τις τράπεζες ξεκαθάρισε το τοπίο σε όρους θετικής ορμής της κερδοφορίας.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η προαναφερθείσα εξέλιξη αποτελεί και τον κύριο λόγο για την αυξημένη διάθεση των επενδυτών για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές στη διάρκεια της εβδομάδος.

Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση χαρτοφυλακίου, η Π&Κ προτείνει διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα χαρτοφυλάκια στο 80% με 20% διατήρηση ρευστότητας, ενώ η ιδανική κατανομή προϋποθέτει το 45% μετοχές εξωτερικού και το 35% μετοχές εσωτερικού.

Σχετικά με τη λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ σημειώνεται πως περιλαμβάνει τις μετοχές των: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, EFG Eurobank, Cosmote, Panafon Vodafone, CCHBC, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, OΠΑΠ, Intralot, ΔΕΗ, J&P Άβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Παντεχνική, Τιτάν, ΑΒ Βασιλόπουλος, Folli Follie, Γερμανός, ΕΧΑΕ και Autohellas.

Βασικό επενδυτικό σημείο στο οποίο εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ είναι τα δημοσιεύματα του Τύπου για την Εθνική Τράπεζα, αναφορικά με τη διάθεση ενός ποσοστού της τάξεως του 2% σε συνταξιοδοτικά ταμεία.

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής δεν εκτιμούν κάποια επίδραση από την εν λόγω κίνηση στην αποτίμηση και τα θεμελιώδη μεγέθη της Τράπεζας.

Σε άλλο σημείο, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα 9μήνου, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων στα 30,94 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών της τάξεως των 1,87 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Σε σχέση με το 6μηνο της Panafon Vodafone, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι κινήθηκε καλύτερα των εκτιμήσεών τους και διατηρούν τη σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, η Π&Κ επισημαίνει πως μετά την ανακοίνωση των μεγεθών εννεαμήνου των Intralot και Τράπεζας Κύπρου, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα για τη μεν πρώτη ανάλογα των εκτιμήσεών της, ενώ για τη δεύτερη επισημαίνει ότι η πτώση στην κερδοφορία (16,76 εκατ. ευρώ, έναντι 30,87 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2002) οφείλεται στις αυξημένες προβλέψεις που ενισχύθηκαν κατά 61,1% σε ετήσια βάση και 8,3% σε τριμηνιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v