Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ανεβάζουν τον πήχη Marfin και ΕFG Eurobank

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 22 ευρώ, από 20 ευρώ, για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε η Marfin Hellenic, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” σε ανάλυσή της (27/11/2003), ενώ την ίδια σύσταση με τιμή-στόχο τα 21 ευρώ διατηρεί η EFG Eurobank Sec σε ανάλυσή της (27/11/2003).

ΔΕΗ: Ανεβάζουν τον πήχη Marfin και ΕFG Eurobank
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 22 ευρώ, από 20 ευρώ, για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε η Marfin Hellenic για τη μετοχή της ΔΕΗ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2003.

Την ίδια σύσταση με τιμή-στόχο τα 21 ευρώ δίνει η EFG Eurobank Sec σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2003.

Ειδικότερα, η Marfin Hellenic επισημαίνει στην ανάλυση πως με βάση τη μέθοδο προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) αύξησε την τιμή-στόχο της ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ, η Marfin Hellenic τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά”, σημειώνοντας πως κινήθηκαν οριακά υψηλότερα των προβλέψεών της, αν και σε γενικές γραμμές βάσει των συγκλίνουσων εκτιμήσεων.

Τα καθαρά κέρδη, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, ξεπέρασαν τις προβλέψεις της κατά 10%, κυρίως ως αποτέλεσμα των υψηλότερων των αναμενόμενων εκτάκτων εσόδων.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της επιχείρησης του 2003 κατά 7%, ενώ και οι προβλέψεις για το 2004 και το 2005 αυξήθηκαν κατά 5% και 4%, αντίστοιχα.

Από την πλευρά της, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως η ΔΕΗ αποτελεί μια ”ελκυστική” περίπτωση, ενώ η δική της μέθοδος προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) καταδεικνύει την τιμή-στόχο των 21 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη εννεαμήνου, και η EFG Eurobank Securities τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά”, ενώ σημειώνει πως τα αποτελέσματα ήταν λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της, καθώς, όπως τονίζει, ήταν περισσότερο αισιόδοξη όσον αφορά στην κατανάλωση του γ΄ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v