Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών αναμένουν οι ΑΧΕ πως θα κερδίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ εκτιμάται πως η αγορά θα κινηθεί ανοδικά ως αποτέλεσμα ανάλογης συμπεριφοράς των διεθνών αγορών.

ΑΧΕ: Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η μετοχή των ΟΤΕ, ΔΕΗ και Εθνικής Τράπεζας βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία εκτιμά πως οι ίδιες μετοχές αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο και κατά τη σημερινή συνεδρίαση και να ”υπεραποδώσουν”.

Η Marfin Hellenic προβλέπει πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι η ανοδική κίνηση του Δείκτη με το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με τις ξένες αγοράς να συνεχίζουν να αποτελούν τον πιο σημαντικό εξωτερικό παράγοντα.

Επίσης, η Marfin Hellenic σημειώνει πως ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών θα ανακτήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τον ΟΤΕ από τη μία και τη συμφωνία που ανακοινώθηκε όσον αφορά την αύξηση της συμμετοχής της μητρικής Vodafone plc στη Vodafone Panafon.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως εκδηλώθηκε έντονη ζήτηση για τον ΟΤΕ, ενώ αναμένεται το ίδιο σκηνικό να διατηρηθεί και σήμερα, αν και ”προειδοποιεί” ότι η άνοδος θα είναι μικρότερης διάστασης, ύστερα και από τα χθεσινά κέρδη.

Η Κύκλος Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αργία στις ΗΠΑ αναμένεται να ευνοήσει τη διατήρηση του ανοδικού momentum της αγοράς, όπως αυτό εκφράζεται μέσω τοποθετήσεων σε μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, η Κύκλος Χρηματιστηριακή τονίζει ότι μεγάλη ”εφεδρεία” του Γενικού Δείκτη παραμένει ο ΟΤΕ, προσδοκώντας να συνεχίσει και σήμερα τουλάχιστον μέχρι και τα 10,74 ευρώ. Τέλος, η χρηματιστηριακή καταλήγει ότι η αποσαφήνιση της σημερινής κίνησης, θα έλθει από τη συμπεριφορά των Alpha, Πειραιώς, Εθνικής και ΟΤΕ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v