Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές αποδόσεις για τις ΕΕΧ τον Νοέμβριο

Το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 7 εισηγμένων ΕΕΧ στο Χ.Α. παρουσίασε τον Νοέμβριο μικρή μείωση 2,8%. Όλες οι εταιρίες του κλάδου παρουσιάζουν αρνητικές αποδόσεις κυμαινόμενες από -9,92% έως -61,77%.

Αρνητικές αποδόσεις για τις ΕΕΧ τον Νοέμβριο
Το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 7 εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε στο τέλος Νοεμβρίου στα 240,4 εκατ. € έναντι 247,4 εκατ. € του Οκτωβρίου και παρουσίασε μικρή μείωση ύψους 7 εκατ. € (-2,8%), σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη βάση δεδομένων που διατηρεί η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου μειώθηκε από 8 σε 7 εταιρίες, μετά την απορρόφηση της GLOBAL Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης ΑΕΕΧ από τη ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ στις 6 Νοεμβρίου.

Η μέση αριθμητική απόδοση από την αρχή του έτους των εταιριών ήταν -35,67%, ενώ η μεσοσταθμική -42,99%.

Όλες οι εταιρίες του κλάδου παρουσιάζουν αρνητικές αποδόσεις εσωτερικής αξίας κυμαινόμενες από -9,92% έως -61,77%. Σημειώνεται όμως ότι και οι 7 εταιρίες παρουσίασαν καλύτερη απόδοση από την αντίστοιχη του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. (-63,05%).

Στο τέλος Νοεμβρίου το μεσοσταθμικό discount των εταιριών ανερχόταν σε -43,16%. Και οι 7 εταιρίες του κλάδου ήταν διαπραγματεύσιμες σε δiscount (από 32,80% έως 53,33%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v