Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο οι κατασκευές εκτιμά η Marfin

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί ο κατασκευαστικός κλάδος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς –όπως επισημαίνει – οι τρεις ”μεγάλοι” του χώρου (Άβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική και ΓΕΚ) ανακοίνωσαν πολύ ”ισχυρά” μεγέθη στο εννεάμηνο.

Στο επίκεντρο οι κατασκευές εκτιμά η Marfin
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί σήμερα ο κατασκευαστικός κλάδος.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, η εν λόγω εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός ότι οι τρεις ”μεγάλες” εταιρίες του κλάδου (Ελληνική Τεχνοδομική, Άβαξ και ΓΕΚ) ανακοίνωσαν πολύ ”ισχυρά” αποτελέσματα στο εννεάμηνο του 2003.

Ειδικότερα, η Marfin αναφέρει πως οι ενοποιημένες πωλήσεις της Ελληνικής Τεχνοδομικής αυξήθηκαν στο εννεάμηνο κατά 36,6% διαμορφούμενες στα 713,4 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 1,2% τις προβλέψεις της, με τις πωλήσεις της Άκτωρ να ενισχύονται κατά 38% ξεπερνώντας κατά 2,5% τις εκτιμήσεις της.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής τα οποία έφτασαν στα 115,7 εκατ. ευρώ, ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η οποία τα τοποθετούσε στα 105,9 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Άκτωρ να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις κατά 7,1%.

Η Marfin επισημαίνει πως παραμένει θετική για τις μετοχές και των δύο εταιριών.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της J&P Άβαξ, όπως αναφέρεται στο ίδιο report, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, με τις ενοποιημένες πωλήσεις να ενισχύονται κατά 17% και τα κέρδη προ φόρων κατά 24% ως αποτέλεσμα των αποσβέσεων που διατηρήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, και χαμηλότερων έκτακτων εξόδων.

Η Marfin επισημαίνει πως βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης των εκτιμήσεων της για τα μεγέθη της Άβαξ.

Αναφορικά με τη ΓΕΚ η χρηματιστηριακή τονίζει πως η κατά 64,2% αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών είναι αποτέλεσμα της σταδιακής ”ωρίμανσης” του μεγάλου ανεκτέλεστου που είχε ο όμιλος.

Όσον αφορά στη σημαντική αύξηση της τάξεως του 85% που εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της ΓΕΚ η Marfin την αποδίδει στα κατά 25% χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα, αλλά και στο γεγονός ότι το ύψος των αποσβέσεων διατηρήθηκε στα περυσινά επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα μεγέθη εννεαμήνου της ΓΕΚ ”δυνατά”, σημειώνοντας πως αναμένεται να ικανοποιήσουν την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v