Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Panafon: Πώς υποδέχτηκε η Marfin τα μεγέθη 6μήνου

Διατηρεί την τιμή-στόχο των 6,5 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Vodafone-Panafon η Marfin, σε flash note (25/11/2003) όπου σχολιάζει τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου εταιρικής χρήσης, τα οποία χαρακτηρίζει ”καλά”.

Panafon: Πώς υποδέχτηκε η Marfin τα μεγέθη 6μήνου
”Καλά” χαρακτηρίζει στο σύνολό τους τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της εταιρικής χρήσης της Vodafone–Panafon, καθώς κινήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Marfin Hellenic, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2003.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τον τελευταίο καιρό η μετοχή της Vodafone-Panafon έχει ”παγιδευτεί” σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης, ως αποτέλεσμα της φημολογίας που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με ενδεχόμενη εξαγορά μειονοτήτων από τη μητρική Vodafone.

Το τμήμα ανάλυσης της Marfin επισημαίνει πως σε οποιαδήποτε περίπτωση, ανεξαρτήτως εάν θα επέλθει η εξαγορά ή όχι, η μετοχή έχει τη δυνατότητα να φτάσει την τιμή-στόχο των 6,50 ευρώ, υπεραποδίδοντας της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση”.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της εταιρικής χρήσης της Vodafone–Panafon, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 726,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 17,5% σε σχέση με πέρυσι και πάνω από τις προβλέψεις της κατά 1,1%, έναντι 1,6% πιο πάνω από το consensus των αναλυτών.

Σύμφωνα πάντα με τη Marfin, σε όρους EBITDA, κινήθηκε ελαφρώς κάτω των προβλέψεών της (0,3%), καθώς διαμορφώθηκαν σε 277,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,3% σε ετήσια βάση. Το μικτό ARPU της εταιρίας διαμορφώθηκε σε 31 ευρώ, έναντι 30,9 ευρώ που ήταν οι προβλέψεις της Marfin, ενώ το AMOU ”έφτασε” τα 108 λεπτά, έναντι 97 λεπτών για το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στους συνδρομητές βάσει συμβολαίου, το ARPU έφτασε τα 63,5 ευρώ και το AMOU τα 274 λεπτά. Τέλος, οι καθαρές νέες συνδέσεις κινήθηκαν ελαφρώς ανώτερα των προβλέψεων της Marfin στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, με την αύξηση να υπολογίζεται σε 11% σε ετήσια βάση, ενώ για το 3ο τρίμηνο σε 39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v