Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Στα 21 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Citigroup

Στα 21 ευρώ, από 20 ευρώ, αύξησε την τιμή–στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citigroup, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2003 και τίτλο ”Περαιτέρω ισχυρά μεγέθη”, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy”.

ΔΕΗ:Στα 21 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Citigroup
Στα 21 ευρώ, από 20 ευρώ, αύξησε την τιμή–στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citigroup, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2003 και τίτλο ”Περαιτέρω ισχυρά μεγέθη”.

Η Citigroup διατηρεί τη σύσταση ”buy”, ενώ, όπως επισημαίνει στην ανάλυση, η ενδυνάμωση της ζήτησης βοήθησε τη ΔΕΗ να ανακοινώσει για μια ακόμη φορά ”ισχυρά” μεγέθη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ξένος επενδυτικός οίκος αναφέρει πως τα EBITDA τρίτου τριμήνου της Επιχείρησης ανήλθαν στα 902 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 261 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας το άνω όριο των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Επίσης, η Citigroup επισημαίνει την περικοπή προσωπικού, καθώς και το γεγονός ότι το ύψος του δανεισμού της ΔΕΗ παραμένει υπό έλεγχο.

Σε αυτό το πλαίσιο στην ανάλυση σημειώνεται πως ο ξένος οίκος έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις του για τα μεγέθη της ΔΕΗ το 2003, γεγονός το οποίο και οδήγησε, με βάση τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF), στην τιμή–στόχο των 21 ευρώ.

Η Citigroup συμπληρώνει πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της ΔΕΗ το 2004, η μετοχή της Επιχείρησης εμφανίζεται ”φτηνή”, καθώς διαπραγματεύεται σε 19% discount έναντι των κλάδου (με βάση τα αναθεωρημένα μεγέθη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v