Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Τιμή-στόχος τα 39 ευρώ από Εγνατία ΑΧΕ

Την τιμή–στόχο των 39 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της (25/11/2003), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως προχώρησε σε μικρές αναπροσαρμογές όσον αφορά στις πωλήσεις και τα EBITDA της Τιτάν για το 2003, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επιπτώσεις στα καθαρά κέρδη.

Τιτάν: Τιμή-στόχος τα 39 ευρώ από Εγνατία ΑΧΕ
Την τιμή–στόχο των 39 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων σχολιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου της τσιμεντοβιομηχανίας.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η προαναφερθείσα τιμή-στόχος προκύπτει με βάση τη μέθοδο προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF), η οποία και υπονοεί περαιτέρω περιθώρια ανόδου 19,5% (τιμή κλεισίματος της 24ης Νοεμβρίου 2003 32,62 ευρώ) στην τιμή της μετοχής.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη τρίτου τριμήνου της Τιτάν, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως ο όμιλος ανακοίνωσε ”ικανοποιητικά” αποτελέσματα, τα οποία και αποδίδει κυρίως στη σημαντική ανάπτυξη που παρουσίασε η εγχώρια αγορά, ενώ συμπληρώνει πως κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η εταιρία κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 4,3%, τα EBITDA κατά 5,3% και τα καθαρά κέρδη κατά 12,1%.

Ωστόσο, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής τονίζει πως οι ”αδύναμες” επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του έτους που παρουσίασε ο όμιλος, σε συνδυασμό με τις συναλλαγματικές διαφορές, πίεσαν τα μεγέθη εννεαμήνου.

Η Εγνατία ΑΧΕ υπενθυμίζει πως στο εννεάμηνο ο τζίρος του ομίλου Τιτάν υποχώρησε κατά 1,5%, με τα EBITDA να παρουσιάζουν κάμψη 3,1% και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 4,5%, υποβοηθούμενα από τις σημαντικά χαμηλότερες έκτακτες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στο εννεάμηνο, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή.

Επιπλέον, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως προχώρησε σε μικρές αναπροσαρμογές όσον αφορά στις πωλήσεις και τα EBITDA της Τιτάν για το σύνολο του 2003, ενώ συμπληρώνει πως ως αποτέλεσμα των μεγεθών εννεαμήνου αύξησε τις εκτιμήσεις της σε επίπεδο αποσβέσεων, μειώνοντας ωστόσο τις προβλέψεις της για το ύψος της φορολογίας.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει επισημαίνοντας πως οι επιπτώσεις των προαναφερθεισών αναθεωρήσεων στα καθαρά κέρδη του 2003 είναι αμελητέες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v