Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Εκτιμήσεις για Cosmote, Hyatt, Folli-Follie

Ελκυστικά αποτιμημένη χαρακτηρίζει τη μετοχή της Hyatt η EFG Eurobank Sec., ενώ αναφορικά με τη Folli-Follie τονίζει ότι ”έχει χώρο” για περαιτέρω ανοδική πορεία. Σύσταση ”outperform” για την Cosmote.

EFG: Εκτιμήσεις για Cosmote, Hyatt, Folli-Follie
”Ελκυστικά αποτιμημένη” χαρακτηρίζει τη μετοχή της Hyatt η EFG Eurobank Sec. σε ανάλυσή της, ενώ σε άλλη ανάλυση αναφορικά με τη Folli-Follie η χρηματιστηριακή τονίζει ότι ”έχει χώρο” για περαιτέρω ανοδική πορεία.

Εξάλλου, σε ανάλυση για την Cosmote επισημαίνει τον εύρωστο ισολογισμό, την ισχυρή ταμειακή ροή και τη διατήρηση σταθερού περιθωρίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη Hyatt, η EFG Eurobank Sec. σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου τονίζει πως πρόκειται για την κυρίαρχη εταιρία στην ελληνική αγορά καζίνο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 50%.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η εταιρία συνδυάζει εύρωστη κερδοφορία, υψηλή μερισματική απόδοση (4,7%, από το οποίο το 2,6% θα καταβληθεί ως προμέρισμα στις επόμενες εβδομάδες), αλλά και σημαντική δυναμική αύξησης μεγεθών.

Η Hyatt είναι ελκυστικά αποτιμημένη, σχολιάζει η EFG Eurobank Sec., τόσο σε σχέση με την ελληνική αγορά όσο και έναντι των ανταγωνιστών της στο εξωτερικό.

Η EFG Eurobank Sec., με βάση τη μέθοδο DCF, δίνει στη Hyatt δίκαιη τιμή τα 9,05 ευρώ, διατηρώντας τόσο τη σύσταση outperform όσο και τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του έτους αμετάβλητα.

Εξάλλου, ”θετική” εμφανίζεται η EFG Eurobank Sec. σε ανάλυσή της για τη Folli-Follie με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου, καθώς τα αποτελέσματα 9μήνου επιβεβαίωσαν το προφίλ που θέλει την εταιρία να καταγράφει υψηλά μεγέθη.

Παράλληλα, επισημαίνεται από τη χρηματιστηριακή ότι η Folli-Follie διαπραγματεύεται 14,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, με discount 31,6% έναντι των διεθνών ανταγωνιστών, σύμφωνα με το δείγμα που έχει επεξεργασθεί η EFG Eurobank Sec.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το discount αυτό αναμένεται να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το 2004 και να φθάσει στο 34,6%, το οποίο και χαρακτηρίζει ”μη δικαιολογημένο”.

Πολύ δε περισσότερο, όπως επισημαίνει, εάν ληφθεί υπόψη η συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη των μεγεθών από τις βασικές της δραστηριότητες, αλλά και η αξία που δημιουργεί η συμμετοχή στα ΚΑΕ, καθώς ήδη η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία είναι 71% υψηλότερη από το τίμημα που καταβλήθηκε.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η αγορά δεν έχει πλήρως αποτιμήσει τη θετική επίδραση των ΚΑΕ στα αποτελέσματα της Folli-Follie για το 2004.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, η EFG Eurobank Sec. διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Folli-Follie.

Επιπλέον, η EFG Eurobank Sec., σε ανάλυσή της για την Cosmote με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου, διατηρεί τη θετική της στάση για την εταιρία, τονίζοντας, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε στάδιο αναθεώρησης των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα του 2004.

Η χρηματιστηριακή κρατά τη σύσταση ”outperform”, καθώς, όπως επισημαίνει, η Cosmote διατηρεί σταθερό περιθώριο, ισχυρή ταμειακή ροή και εύρωστο ισολογισμό, προσθέτοντας ότι διαπραγματεύεται 6,5 φορές τα EV/EBITDA, με discount 7% έναντι των ανταγωνιστών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v