Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Αύξηση 17,7% στα EBITDA ”βλέπουν” οι αναλυτές

Η ΔΕΗ θα παρουσιάσει αύξηση 17,7% στα EBITDA το εννεάμηνο του 2003 σε ετήσια βάση αναμένουν 11 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 908 εκατ. ευρώ έναντι 771,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

ΔΕΗ:Αύξηση 17,7% στα EBITDA ”βλέπουν” οι αναλυτές
Η ΔΕΗ θα παρουσιάσει αύξηση 17,7% στα EBITDA το εννεάμηνο του 2003 σε ετήσια βάση αναμένουν 11 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα κέρδη EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 908 εκατ. ευρώ έναντι 771,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Οι πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 15,7% στα 2,916 δισ. ευρώ, καθώς συμπεριλαμβάνουν για πρώτη φορά τα έσοδα από την ενοικίαση του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 254 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως επισημαίνεται τα καθαρά αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με αυτά του περυσινού εννεαμήνου, καθώς η επιχείρηση προχώρησε σε αναπροσαρμογή πάγιων στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2002, εξέλιξη που επέφερε αλλαγές στο ύψος των προβλέψεων και των καθαρών κερδών για το περασμένο έτος.

Η ΔΕΗ, ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει τα καθαρά κέρδη της μετά την αναπροσαρμογή, ενώ πριν την αναπροσαρμογή των παγίων στοιχείων, ο όμιλος είχε ανακοινώσει για το εννεάμηνο του 2002 καθαρά κέρδη 261,4 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το αναπροσαρμοσμένο αποτέλεσμα θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 150 εκατ. ευρώ (συγκρίσιμη βάση για το εννεάμηνο 2003).

H ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι ΑΧΕ: Alpha Finance, Δεβλέτογλου, EFG Eurobank, Εγνατία, Eurocorp, HSBC-Παντελάκης, Marfin Hellenic, Εθνική Χρηματιστηριακή, P&K, Smith Barney, Κάππα Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v