Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Με τα ”μάτια” στραμμένα στα μεγέθη 9μηνου

Tα αποτελέσματα του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες συνθήκες στα χρηματιστήρια θα διαμορφώσουν το κλίμα της εγχώριας αγοράς μετοχών στις επόμενες συνεδριάσεις εκτιμά μεταξύ άλλων, η Π&Κ στην Εβδομαδιαία Έκθεση (19/11/2003). Τα top picks και η λίστα με τις ”overweight” μετοχές.

Π&Κ: Με τα ”μάτια” στραμμένα στα μεγέθη 9μηνου
Τα αποτελέσματα του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες συνθήκες στις χρηματαγορές εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα διαμορφώσουν το κλίμα της εγχώριας αγοράς στις επόμενες συνεδριάσεις, όπως αναφέρει στην Εβδομαδιαία Έκθεση με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ αναφέρει πως η ”θετική ορμή” της κερδοφορίας, όπως είχε αποτυπωθεί στα προηγούμενα τρίμηνα, διατηρήθηκε και στα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι μεγάλες τράπεζες, ανακοίνωσαν αύξηση της τάξεως του 31,5% στα κέρδη προ φόρων, γεγονός που αντανακλά αισθητή βελτίωση στα core earnings κατά 33,3% σε ετήσια βάση.

Επίσης, η Π&Κ αναφέρει πως εστιάζει την προσοχή της στα αποτελέσματα των ”top picks” της και συγκεκριμένα στις: Τιτάν, Folli – Follie, Intralot και Άκτωρ.

Βασικό επενδυτικό σημείο, στο οποίο επικεντρώνεται το εβδομαδιαίο report της Π&Κ είναι η αποχώρηση της Deutsche Bank από την EFG Eurobank.

Σχετικά, στο report αναφέρει πως οι αναλυτές της Π&Κ διατηρούν μια ελαφρώς αρνητική στάση και προβλέπουν βραχυπρόθεσμη πίεση στη μετοχή, ενώ χαρακτηρίζουν την ”αδυναμία” που θα υπάρξει στη μετοχή ως αγοραστική ευκαιρία.

Σε άλλο επενδυτικό σημείο αναφορικά με την Εμπορική Τράπεζα και έπειτα από την ανακοίνωση των 9μηνιαίων αποτελεσμάτων η χρηματιστηριακή διατηρεί την ”underperformance” σύσταση της.

Αντίθετα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου της Coca Cola Τρία Έψιλον οδήγησε το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής σε αύξηση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της εταιρίας στα 19,5 ευρώ, από 18,0 ευρώ προγενέστερα.

Παράλληλα και όσον αφορά στη διάρθρωση χαρτοφυλακίου, η χρηματιστηριακή προτείνει διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα χαρτοφυλάκια στο 80% με 20% διατήρηση ρευστότητας, ενώ η ιδανική κατανομή προϋποθέτει το 45% μετοχές εξωτερικού και το 35% μετοχές εσωτερικού.

Σχετικά με τη λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ σημειώνεται πως περιλαμβάνονται οι μετοχές των: Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, EFG Eurobank, Cosmote, Panafon – Vodafone, CCHBC, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, OΠΑΠ, Intralot, ΔΕΗ, J & P Άβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Παντεχνική, Τιτάν, ΑΒ Βασιλόπουλος, Folli - Follie, Γερμανό, ΕΧΑΕ και Autohellas.



Τέλος, η Π&Κ μετά τα 9μηνα των εταιριών Hyatt Regency, Τηλέτυπος, Chipita International, διατηρεί την ”underweight” σύσταση της, αντίθετα για την ΑΒ Βασιλόπουλος διατηρεί την ”overweight” πρόταση της.

Επιμέλεια: Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v