Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ομαδικά πυρά" αναλυτών κατά Intralot

"Ομαδικά πυρά" αναλυτών κατά της Intralot, με υποβαθμίσεις στη σύσταση και με μειώσεις στην τιμή-στόχο, μετά τη σημαντική υποχώρηση των κερδών που ανακοίνωσε η εταιρία για το γ΄ τρίμηνο.

Ομαδικά πυρά αναλυτών κατά Intralot
"Ομαδικά πυρά" αναλυτών κατά της Intralot, με υποβαθμίσεις στη σύσταση και με μειώσεις στην τιμή-στόχο, μετά τη σημαντική υποχώρηση των κερδών που ανακοίνωσε η εταιρία για το γ΄ τρίμηνο.

Σε "hold" από "buy" υποβάθμισε την αξιολόγηση της Intralot η Citigroup (2/12), μειώνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 4,5 ευρώ ανά μετοχή, από 14,2 ευρώ προηγουμένως.

Ο διεθνής οίκος, κάνοντας λόγο για ένα αδύναμο γ΄ τρίμηνο, σημειώνει στη σχετική του έκθεση ότι κατά τη διάρκεια του conference call η διοίκηση της Intralot παρείχε ελάχιστες συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς πήγε στραβά. Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο ότι το guidance για κέρδη ύψους 125 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2008 δεν θα επιτευχθεί.

Η Citigroup προχώρησε παράλληλα σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή (non diluted) για την περίοδο 2008 - 2010 κατά 23% - 34%, ενώ τονίζει πως, αν και η Intralot παραμένει ριψοκίνδυνη εταιρία, η έλλειψη ορατότητας σχετικά με την ανάπτυξη και τις ταμειακές ροές της αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας.

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Intralot στα 4,2 ευρώ ανά μετοχή, από 10 ευρώ προηγουμένως, και σε υποβάθμιση της σύστασης σε "neutral" από "overweight" προχώρησε η HSBC με έκθεσή της στις 2/12.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα ιδιαίτερα αδύναμα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Intralot το γ΄ τρίμηνο τονίζουν το προφίλ ρίσκου της εταιρίας, ενώ εκτιμά πως το momentum της κερδοφορίας της ενδέχεται να παραμείνει αδύναμο βραχυπρόθεσμα, ή ακόμα και να επιδεινωθεί.

Στα 5,1 ευρώ ανά μετοχή, από 8 ευρώ προηγουμένως, μείωσε την τιμή-στόχο για την Intralot η Proton Bank (2/12), διατηρώντας τη "ουδέτερη" σύστασή της.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για "δύσκολα τρίμηνα εν όψει", σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου ήταν χαμηλότερα του αναμενομένου, με υποχώρηση των περιθωρίων κερδοφορίας, με διατήρηση της αδυναμίας στην παραγωγή ταμειακών ροών και με πτώση της καθαρής κερδοφορίας παρά την άνοδο των πωλήσεων.

Η Proton Bank προχωρά παράλληλα σε μείωση των εκτιμήσεών της ώστε να λαμβάνεται υπ' όψιν το επιδεινούμενο λειτουργικό περιβάλλον. Η νέες εκτιμήσεις της Proton κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 100 εκατ. ευρώ για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης και για διαμόρφωσή τους στα 110 εκατ. ευρώ το 2010.

Η μετοχή της Intralot ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 1ης/12 στα 3,66 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v