Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Συστάσεις για Intracom - ΣΙΔΕΝΟΡ

Σύσταση ”market perform” δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Intracom σε ανάλυσή της (13/11/2003), ενώ για τη ΣΙΔΕΝΟΡ σε ανάλυση με ημερομηνία 12/11/2003 δίνει σύσταση ”αγορά” με τιμή – στόχο τα 3,30 ευρώ ανά μετοχή.

Εθνική: Συστάσεις για Intracom - ΣΙΔΕΝΟΡ
Σύσταση ”market perform” δίνει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Intracom σε ανάλυσή της με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2003, ενώ για τη ΣΙΔΕΝΟΡ σε ανάλυση με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2003 η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση ”αγορά” με τιμή – στόχο τα 3,30 ευρώ ανά μετοχή.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στην Intracom η χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι αποδόσεις του τρίτου τριμήνου θα είναι ”χαμηλές”, γεγονός που δημιουργεί κάποιες ανησυχίες όσον αφορά στις εκτιμήσεις της διοίκησης για τα μεγέθη του 2003.

Από την άλλη, η Εθνική επισημαίνει πως υπάρχουν θετικοί καταλύτες όσον αφορά στη μετοχή, γεγονός το οποίο είναι γνωστό στους μετέχοντες στην αγορά.

Ειδικότερα και σχετικά με τα μεγέθη εννεαμήνου της Intracom, η Εθνική προβλέπει κάμψη 15,8% στον κύκλο εργασιών ο οποίος αναμένεται να κατέλθει στα 440 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA στο εξεταζόμενο διάστημα εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν υποχώρηση 21,2%, διαμορφούμενα στα 104,2 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να μειώνονται κατά 48,9%, στα 37,1 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τρίτο τρίμηνο του έτους το τμήμα ανάλυσης της Εθνικής χρηματιστηριακής προβλέπει κάμψη 29,2% στις πωλήσεις της Intracom με μείωση 48,4% των EBITDA και σημαντική υποχώρηση 81,4% στα κέρδη προ φόρων.

Επίσης, στην ανάλυση αναφέρεται πως οι αποτιμήσεις της εταιρίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, συγκρινόμενες με το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ επισημαίνει πως τα έσοδα που ”χάθηκαν” από τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του στον χώρο των τηλεπικοινωνιών δεν αναπληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2003.

Πάντως η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το 2003 είναι μια μεταβατική χρονιά για την Intracom, αναφορικά με την αγορά του αμυντικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την οποία προβλέπει πως θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη το 2004.

Επίσης, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως τα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα θα αυξηθούν την ερχόμενη χρονιά, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση του ποσοστού που η εταιρία κατέχει στην Vodafone-Panafon το οποίο και θα ενισχύσει την εικόνα του ισολογισμού.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως τα προαναφερθέντα στοιχεία παραμένουν οι ”θετικοί καταλύτες” για τη μελλοντική απόδοση της μετοχής της εταιρίας.

Από την άλλη και όσον αφορά στη ΣΙΔΕΝΟΡ, η χρηματιστηριακή προβλέπει πως το εννεάμηνο θα είναι ”ισχυρό”.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της ΣΙΔΕΝΟΡ στο εννεάμηνο αναμένεται να φτάσει στα 389 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 14%.

Ωστόσο τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 13% διαμορφούμενα στα 55,5 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να παρουσιάζουν κάμψη 29%, στα 21,3 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική επισημαίνει πως τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα, ως αποτέλεσμα της διαφορετικής μεθόδου αποτίμησης των αποθεματικών πέρυσι η οποία παρουσίασε κέρδη αυξημένα κατά περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της ΣΙΔΕΝΟΡ διαπραγματεύεται 13,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v