Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηκώνει το γάντι Χατζηεμμανουήλ η Morgan Stanley

Λάδι στη φωτιά της κόντρας με τον CEO του ΟΠΑΠ ρίχνει ο αναλυτής της Morgan Stanley Vaughan Lewis, θεωρώντας την περίπτωση του ΟΠΑΠ "ανωμαλία" και επισημαίνοντας ότι τα μονοπωλιακά κέρδη του δεν είναι διατηρήσιμα.

Σηκώνει το γάντι Χατζηεμμανουήλ η Morgan Stanley
Λάδι στη φωτιά της κόντρας με τον CEO του ΟΠΑΠ, κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ, ρίχνει ο αναλυτής της Morgan Stanley, κ. Vaughan Lewis, θεωρώντας την περίπτωση του ΟΠΑΠ "ανωμαλία" και επισημαίνοντας ότι τα μονοπωλιακά κέρδη του δεν είναι διατηρήσιμα.  

Στην έκθεση της Morgan Stanley για τον κλάδο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (1/12) ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 17 ευρώ από τα 20 ευρώ, με σύσταση "underweight", ενώ την κατατάσσει στις "χειρότερες επιλογές" της.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο ανταγωνισμός θα εισέλθει στην ελληνική αγορά είτε διά βίας (μέσω του τερματισμού του μονοπωλίου στα δικαστήρια) είτε οργανικά (μέσα από άνοιγμα νέων καταστημάτων και περαιτέρω ανταγωνισμού μέσω Ιnternet).

H Morgan Stanley εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων του ΟΠΑΠ το 2009 θα διαμορφωθούν στα 979 εκατ. ευρώ, τα χαρακτηρίζει "υπερφυσικά" και τα αποδίδει στη μονοπωλιακή θέση του οργανισμού, η οποία, όπως σημειώνει, θα δεχτεί επιπλέον πιέσεις στην επόμενη διετία.

Με βάση το ενδεχόμενο απώλειας του μονοπωλίου το 2010 (bear case scenario), ο οίκος εκτιμά ότι η τιμή-στόχος θα προσαρμοστεί στα 14 ευρώ για τη μετοχή.

Όπως επισημαίνει, η Ε.Ε. συνεχίζει να αμφισβητεί τη νομιμότητα του επιχειρησιακού μοντέλου, και σε συνέντευξη Τύπου στις 11 Νοεμβρίου, δήλωνε: "Επιβεβαιώνουμε ότι κινούμε διαδικασία εναντίον της Ελλάδας, καθώς θεωρούμε πως η ελληνική νομοθεσία για το αθλητικό στοίχημα δεν ευθυγραμμίζεται με τις κοινοτικές προβλέψεις".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v