Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Bank: Στα 20,15 € η τιμή-στόχος από Marfin

Στα 20,15 από 16,65 ευρώ αναβαθμίζει η Marfin Hellenic (18/11) την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”. Ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 22,8%.

Αlpha Bank: Στα 20,15 € η τιμή-στόχος από Marfin
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank από τα 16,65 στα 20,15 ευρώ προχωρά με report της η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σύσταση neutral.

Στο report της με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, η Marfin αναφέρει πως η νέα τιμή-στόχος είναι κατά 2,84% χαμηλότερη της τρέχουσας τιμής της μετοχής της Alpha.

Παρά το σημαντικό ράλι της μετοχής από την αρχή του χρόνου, αναφέρει η ΑΧΕ, η πιθανότητα καθοδικής κίνησης εμφανίζεται περιορισμένη, καθώς στα τρέχοντα επίπεδα η αποτίμηση της Alpha Bank συγκρίνεται ”καλά”, τόσο με τις ελληνικές, όσο και με τις ευρωπαϊκές ανταγωνίστριες, αν ληφθεί υπ’ όψιν το δυνατότερο momentum κερδοφορίας και το ανώτερο ROE (return on equity).

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα εννεαμήνου, η Marfin αναφέρει πως η Alpha Bank ανακοίνωσε μια δέσμη έξοχων αποτελεσμάτων, με επιταχυνόμενο ρυθμό αύξησης εσόδων από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, διευρυνόμενα περιθώρια, γρήγορη πρόοδο στον περιορισμό του κόστους, αλλά και με την ενίσχυση εκτάκτων εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ως αποτέλεσμα των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, η Marfin προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2003. Επίδραση των αναθεωρήσεων στην κερδοφορία είναι και η κατά 22,8% ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή.

Ανοδικά όμως αναθεωρήθηκαν και οι προβλέψεις της Marfin για τα κέρδη ανά μετοχή των ετών 2004 (κατά 16,5%) και 2005 (κατά 12,8%). Ετσι, για το τρέχον έτος τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank αναμένονται στα 1,41 ευρώ, για το 2004 στο 1,44 ευρώ και για το 2005 στο 1,49 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v