Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 9μηνο

Κάμψη της τάξεως του 13% προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Bloomberg πως θα παρουσιάσουν οι πωλήσεις του ομίλου Intracom στο 9μηνο, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να παρουσιάζουν σημαντική πτώση κατά 44%. Στον αντίποδα, ανοδικό προβλέπεται το 9μηνο για την Intralot.

Intracom: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 9μηνο
Πτωτικά θα κινηθούν τα μεγέθη εννεαμήνου 2003 της Intracom, εκτιμούν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ενώ για το ίδιο διάστημα προβλέπουν αύξηση μεγεθών για την Intralot.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Bloomberg, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Intracom αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002, διαμορφούμενες στα 451 εκατ. ευρώ.

Στο εξεταζόμενο διάστημα τα EBITDA του ομίλου της Intracom αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 17% και συγκεκριμένα στα 109 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να παρουσιάζουν σημαντική πτώση 44%, καθώς τοποθετούνται στα 40,7 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η EFG Eurobank Securities προβλέπει πως οι πωλήσεις του ομίλου Intracom θα διαμορφωθούν στα 461 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 112 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 42 εκατ. ευρώ, ποσά τα οποία όπως επισημαίνει στο πρωινό της report ενδεχομένως να είναι ”αισιόδοξα” και δη υπό το πρίσμα της τελευταίας καθοδήγησης της διοίκησης.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Intracom θα ανακοινωθούν προς τα τέλη Νοεμβρίου και πιθανότατα στις 28 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg και όσον αφορά στην Intralot, τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να ενισχυθούν κατά 10% (στα 250 εκατ. ευρώ), με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 24,4%, διαμορφούμενα στα 87,8 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 18,7% και συγκεκριμένα στα 73,7 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα μεγέθη της Intralot είναι ανάλογες τόσο των δικών της όσο και της διοίκησης της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v