Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Hellenic: Τα Top Picks στη Σοφοκλέους

Την ικανοποίηση της από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα εννεαμήνου που έχουν ανακοινώσει οι εισηγμένες διατυπώνει η Marfin Hellenic, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο στις 5 κορυφαίες τράπεζες, στις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, 3Ε και στις τηλεπικοινωνιακές. Ποια είναι τα Top Picks.

Marfin Hellenic: Τα Top Picks στη Σοφοκλέους
Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εννεαμήνου 2003 που έχουν ανακοινωθεί υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της αγοράς, εκφράζει η Marfin Hellenic στο εβδομαδιαίο report (14/11/2003).

Παράλληλα, η Marfin Ελληνική επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον αναμένεται να παραμείνει επικεντρωμένο στις 5 κορυφαίες τράπεζες, καθώς επισής στις μετοχές των εταιριών ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, 3Ε και στις τηλεπικοινωνιακές.

Εξάλλου, στα top picks της Marfin Hellenic συγκαταλέγονται οι μετοχές των Cosmote (σύσταση ”outperform” - Τιμή - στόχος: 12,74 ευρώ), Folli-Follie (outperform - 22 ευρώ), Γερμανός (under review), Intralot (outperform - 20,80 ευρώ), ΟΠΑΠ (outperform -12 ευρώ), ΔΕΗ (outperform - 20 ευρώ) και Vodafone - Panafon (outperform - 6,50 ευρώ).

Οσον αφορά στην Cosmote (P/E 04: 13,1, EV/EBITDA 04: 5,8), η Marfin Ελληνική επισημαίνει ότι κατατάσσεται πρώτη σε σχέση με τον αριθμό των συνδρομητών, ενώ, όπως τονίζει, πρόκειται για μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες κινητής στην Ευρώπη, με υγιή ισολογισμό και ελκυστική αποτίμηση.

Η πιθανή εξαγορά των mobile assets του ΟΤΕ στη Βουλγαρία και την FYROM θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική θέση της Cosmote, όπως επισημαίνεται.

Για τη Folli-Follie (P/E 04: 13,9, EV/EBITDA 04: 12,1) τονίζεται ότι η ”επιθετική” διεύρυνση του δικτύου της, αλλά και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στις ήδη υφιστάμενες αγορές, αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη των μεγεθών.

Κορυφαία εταιρία στον κλάδο της λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χαρακτηρίζει η Marfin Ελληνική τη Γερμανός (P/E 04: 18,2, EV/EBITDA 04: 8,6), επισημαίνοντας ότι κυριαρχεί στην ελληνική αγορά, της οποίας ελέγχει το 40%.

Παρέχει τις υπηρεσίες της και στις τρεις εταιρίες κινητής της ελληνικής αγοράς, ενώ τελευταία παρατηρείται ραγδαία εξάπλωση στο εξωτερικό, και ιδίως στην Πολωνία, επισημαίνει η Marfin Ελληνική. Τονίζεται παράλληλα το υψηλό ανεκτέλεστο για τη μονάδα μπαταριών της Γερμανός, καθώς και η συνεργασία της με την Tellas, η οποία πρόκειται να της δώσει παρουσία και στην σταθερή τηλεφωνία.

Για μια εταιρία με ισχυρές ταμειακές ροές, συνετή διοίκηση και ποιοτικά χαρακτηριστικά κάνει λόγο η Marfin Ελληνική, αναφερόμενη στην Intralot (P/E 04: 10,5, EV/EBITDA 04: 3,4). Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι, μέχρι τώρα επιτυχημένες, προσπάθειες της Intralot για περαιτέρω διεύρυνση του διεθνούς δικτύου της, τόσο σε νέες όσο και στις ήδη υφιστάμενες αγορές, ”υποστηρίζουν” τις προοπτικές αύξησης των μεγεθών της εταιρίας.

Αναφορικά με τον ΟΠΑΠ (P/E 04: 10,7, EV/EBITDA 04: 6,2), η Marfin Hellenic εκτιμά ότι η πρόσφατη έκκληση Stanley Leisure για συνεργασία με τοπικούς πράκτορες στην ελληνική αγορά δεν θα έχει άμεση επίδραση στο ισχύον καθεστώς.

Ωστόσο, τονίζεται πως εάν συνεχιστούν οι πιέσεις, είναι πιθανό να υπάρξει παρέμβαση της ΕΕ, η οποία θα υποχρεώνει τις χώρες-μέλη να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. Κάτι τέτοιο ωστόσο, επισημαίνει η Marfin Ελληνική, είναι ακόμη αρκετά μακρινό.

Ο ΟΠΑΠ είναι η κυρίαρχη εταιρία στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, με μερίδιο συμμετοχής ύψους 42%, ενώ επισημαίνεται ότι η 45χρονη πείρα, του δίνει το ”πλεονέκτημα” στη διατήρηση και επέκταση της κυριαρχίας του.

Ιδιαίτερα τονίζονται από την Marfin Ελληνική τα αμυντικά χαρακτηριστικά της εταιρίας, που προκύπτουν κυρίως από την ικανότητά της για να δημιουργεί ρευστότητα και τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική.

Η βελτίωση της αποδοτικότητας που προκύπτει από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και τις ισχυρές βάσεις της ηλεκτρικής αγοράς, ”υποδηλώνουν” ισχυρή οικονομική απόδοση για τη ΔΕΗ (P/E 04: 11,5, EV/EBITDA 04: 6,1), επισημαίνει η Marfin Hellenic.

Όσον αφορά στη Vodafone (P/E 04: 14.0, EV/EBITDA 04: 5,6), επισημαίνεται ότι έχει κατορθώσει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη των εμπορικών της δραστηριοτήτων, ενώ τελευταία παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των συμβολαίων της, κυρίως λόγω της καθιέρωσης του Vodafone Live! και της συνεργασίας με τη Γερμανός.

Οι προσδοκίες για την εξαγορά των ευρισκόμενων σε ”ελεύθερη διασπορά” μετοχών της εταιρίας από τη μητρική έχει εγκλωβίσει τη διαπραγμάτευση της μετοχής στα στενά όρια των 6 ευρώ, καταλήγει η Marfin Hellenic.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v