Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Θετικές οι προοπτικές για μετοχές

Τη γενικότερη ικανοποίησή της για τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα εννεαμήνου εκφράζει η Εγνατία ΑΧΕ, σε report της με ημερομηνία 14/11, ενώ εστιάζει στο ρόλο του τραπεζικού κλάδου. Ποιο είναι το σημείο-kλειδί για τις διεθνείς αγορές μετοχών.

Εγνατία: Θετικές οι προοπτικές για μετοχές
Ικανοποιητικά χαρακτηρίζει η Εγνατία ΑΧΕ τα έως τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα εννεαμήνου στο εβδομαδιαίο της report (14/11) με τίτλο ”Διατήρηση των θετικών προοπτικών - δεν μπορεί να αποκλειστεί όμως μια βραχυπρόθεσμη αποκόμιση κερδών”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου του τραπεζικού κλάδου οδήγησαν σε μπαράζ αναθεωρήσεων για τις προβλέψεις κερδών και σε μπαράζ ανοδικών αναθεωρήσεων για τις τιμές-στόχους.

Για τον τραπεζικό κλάδο η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει τη δυναμική που εμφανίζει και που στηρίζεται στη διεύρυνση των spreads, στους ισχυρούς ρυθμούς αύξησης των χορηγήσεων, στην αναδιάρθρωση της δομής κόστους και στις βελτιούμενες συνθήκες των κεφαλαιακών αγορών, χρακτηριστικά τα οποία δεν φαίνεται πιθανό να μεταβληθούν σημαντικά μεσοπρόθεσμα.

Ανάμεσα σε άλλες μετοχές, η Εγνατία ΑΧΕ εστιάζει σε εταιρίες οι οποίες είτε ανακοίνωσαν είτε αναμένεται να ανακοινώσουν θετικά αποτελέσματα εννεαμήνου.

Στη ”λίστα” αυτή περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, Coca-Cola 3Ε, Cosmote, ΟΠΑΠ, Intralot, Folli Follie, Επιχειρήσεις Αττικής, Notos, Jumbo, Frigoglass, Ελληνική Τεχνοδομική και Γερμανός.

Σε ό,τι αφορά το διεθνές περιβάλλον, η Εγνατία επισημαίνει ότι τόσο τα μακροοικονομικά όσο και τα εταιρικά νέα υποδηλώνουν την ύπαρξη επιφυλακτικά αισιόδοξων προοπτικών για τις αγορές μετοχών. Οι συνθήκες τώρα είναι πιο βελτιωμένες από ό,τι πριν από μερικούς μήνες, καθώς τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιο ισχυρά.

Το report της Εγνατία ΑΧΕ αναφέρεται ακόμη σε ένα ”κρίσιμο ερώτημα”, το οποίο αφορά το μέλλον των επιχειρηματικών επενδύσεων σαν μοχλό ανάκαμψης των οικονομιών και το κατά πόσον είναι δυνατόν αυτές να αυξηθούν αρκετά ώστε να αντισταθμίσουν μια πιθανή υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών που έως τώρα έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

Αν και τα τελευταία στοιχεία χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά για την πιθανότητα διατήρησης του ενδιαφέροντος για μετοχές, λόγω του ότι οι αγορές παραμένουν ”μια ανάσα” μακριά από τα πρόσφατα υψηλά τους, η Εγνατία δεν αποκλείει την ύπαρξη τάσεων συσσώρευσης και αποκόμισης κερδών σε αυτές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v