Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμή - στόχο τα 20 ευρώ δίνει η Citigroup

Τιμή – στόχο τα 20 ευρώ και σύσταση ”buy” δίνει η Citigroup για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της (14/11/2003), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους θα είναι ”ισχυρά”.

ΔΕΗ: Τιμή - στόχο τα 20 ευρώ δίνει η Citigroup
Τιμή – στόχο τα 20 ευρώ και σύσταση ”buy” δίνει η Citigroup για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2003, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους θα είναι ”ισχυρά”, επιτρέποντας στην Επιχείρηση να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει για το σύνολο του έτους.

Μεταξύ άλλων ο ξένος επενδυτικός οίκος αναφέρει πως ο ρυθμός ανάπτυξης της Επιχείρησης αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ επισημαίνει πως οι τιμές του πετρελαίου, αλλά και το πολιτικό ρίσκο αναμένεται να δημιουργήσουν μεταβλητότητα στη μετοχή κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Citigroup αναφέρει παράλληλα πως ο συνεχιζόμενος ανοδικός ρυθμός ανάπτυξης όσον αφορά στη ζήτηση, η αύξηση στα τιμολόγια, αλλά και ο περιορισμός στα κόστη θα επιτρέψουν στα EBITDA να ενισχυθούν κατά 18%.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πάντα ανάλυση, η πτώση των επιτοκίων, αλλά και οι συναλλαγματικοί παράγοντες θα ωθήσουν τα καθαρά κέρδη στα 266 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 74% σε σχέση με τις pro-forma εκτιμήσεις του 2002.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τιμή – στόχο, η Citigroup επισημαίνει πως με βάση τις διαφορετικές τεχνικές αποτίμησης που χρησιμοποίησε, η μετοχή της Επιχείρησης εμφανίζεται ”υποτιμημένη”.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ξένος οίκος σημειώνει πως η ανάλυσή του κατέδειξε περιθώριο ανόδου μέχρι τα 24 ευρώ (περίπου 39% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών).

Παρ’ όλ’ αυτά η Citigroup επισημαίνει πως προτιμά να διατηρήσει την πιο ”συνετή” -όπως τη χαρακτηρίζει- τιμή-στόχο των 20 ευρώ, που είναι βάσει του μοντέλου αποτίμησης DCF (Μέθοδος Προεξοφλημένων Ταμειακών Ροών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v