Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιρροές από τις διεθνείς αγορές ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση η εγχώρια αγορά, ενώ καθοριστικό παράγοντα της πορείας αναμένεται να αποτελέσουν για μια ακόμη φορά οι διεθνείς αγορές, αλλά και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιρροές από τις διεθνείς αγορές ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τάσεις συσσώρευσης με χαμηλούς, συγκριτικά, όγκους συναλλαγών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση.

Η Marfin Hellenic εκτιμά πως είναι περιορισμένο το ρίσκο πτωτικών τάσεων, ενώ συμπληρώνει πως το πιο πιθανό σενάριο είναι οι σταθεροποιητικές φάσεις.

Σύμφωνα με τη Marfin, οι διεθνείς αγορές παραμένουν ένας σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης της πορείας του Δείκτη, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της Γερμανός αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εν όψει των αναμενόμενων ”καλών” αποτελεσμάτων εννεαμήνου που θα ανακοινωθούν σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως η εγχώρια αγορά τηρεί στάση αναμονής ώστε να αφομοιώσει το πρόσφατο placement, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου τις ερχόμενες δυο εβδομάδες, τα οποία και θα διαμορφώσουν κατά κάποιο τρόπο την τάση.

Η σταθεροποίηση των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών βρίσκεται σε συνάρτηση με τις διεθνείς αγορές οι οποίες είναι πολύ κοντά στα υψηλά έτους, ενώ φέρονται να αναζητούν φρέσκους καταλύτες πριν προχωρήσουν στην ανοδική τους τάση, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 14/11/2003: Με άνοδο 0,10% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα ημέρας, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, που συμπληρώνει πως ο ΟΤΕ κινήθηκε ανοδικά, το ενδιαφέρον των θεσμικών ήταν εμφανές από το άνοιγμα της συνεδρίασης για την Εθνική, ενώ στην Alpha Bank η αποκόμιση κερδών μετά την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών οδήγησε σε πτώση.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v