Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς υποδέχονται οι αναλυτές τα μεγέθη της MPB

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων κρίνουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η MPB, επισημαίνοντας τη σημαντική αύξηση των χορηγήσεων και των καταθέσεων. Κόβει τιμή και σύσταση η Εθνική - P&K.  

Πώς υποδέχονται οι αναλυτές τα μεγέθη της MPB
Αντίστοιχα των εκτιμήσεων κρίνουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Marfin Popular Bank, τονίζοντας την ενίσχυση των καταθέσεων και των χορηγήσεων.

Αναλυτικότερα, η Alpha Finance επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα των δικών της εκτιμήσεων αλλά και των εκτιμήσεων της αγοράς. Στα θετικά στοιχεία που αποκάλυψαν τα μεγέθη, η χρηματιστηριακή τονίζει τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εμφάνισαν οι καταθέσεις και οι χορηγήσεις της τράπεζας σε όλο το γεωγραφικό πλάτος των δραστηριοτήτων της, καθώς και την κεφαλαιακή δυναμική της και τη ρευστότητα του ισολογισμού της.

Στα αρνητικά αναφέρεται η διάβρωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου, καθώς η άνοδος των επιτοκίων Euribor και ο οξύς ανταγωνισμός στις καταθέσεις περιόρισαν τις προσπάθειες επαναποτίμησης του ενεργητικού. Η Alpha Finance αναφέρεται ακόμη στην ποιότητα του ενεργητικού την οποία χαρακτηρίζει σταθερά καλή.

Σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου για τη Marfin Popular Bank στα 2,8 από 4,2 ευρώ και της σύστασης σε «neutral» από «buy» προχωρά η Εθνική - P&K σε ξεχωριστή έκθεσή της με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή ανησυχεί για την πολιτική χαμηλότερων προβλέψεων της τράπεζας, καθώς και για την αύξηση του λόγου δανείων προς καταθέσεις από το 89% στο 95%.

Θεωρώντας πως και τα δύο θέματα θα επηρεάσουν την κερδοφορία το 2009, αναπροσαρμόζει καθοδικά τις εκτιμήσεις της (κατά 18,7% για το 2009 και κατά 16,2% για το 2010), καταλήγοντας και σε αλλαγή της αποτίμησης για τον τίτλο. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει την ελκυστική αποτίμηση της τράπεζας και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, τα οποία χαρακτηρίζει αντίστοιχα των εκτιμήσεων, η Εθνική - P&K επισημαίνει την ισχυρή δανειακή ανάπτυξη, την κάμψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικό επιτοκιακό περιθώριο. 

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων κρίνει τα αποτελέσματα και η HSBC, που υπογραμμίζει την καλύτερη του αναμενομένου κερδοφορία από τις βασικές δραστηριότητες της τραπεζικής, λόγω και των χαμηλότερων προβλέψεων. Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, δράσεις που σχετίζονται με εξαγορές και συγχωνεύσεις θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα μπορούσε να οδηγήσει τις μετοχές σε υπεραπόδοση.

Η μετοχή της MPB ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 2,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v