Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Εισροές κεφαλαίων στην Ελλάδα λόγω MSCI

Σε αγορά 900.000 μετοχών της Alpha και 1,6 εκατ. της Πειραιώς εκτιμά η Citigroup (14/11) ότι θα οδηγήσει η αύξηση του ειδικού τους βάρους στάθμισης στους δείκτες MSCI World και MSCI EAFE. Τι αναμένεται για εισροτή κεφαλαίων στο σύνολο της αγοράς.

Citigroup: Εισροές κεφαλαίων στην Ελλάδα λόγω MSCI
Σε αγορά μετοχών των Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά η Citigroup, σε report της με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, ότι θα οδηγήσει η αύξηση του ειδικού βάρους συμμετοχής τους στους δείκτες MSCI World και MSCI EAFE.

Επιπλέον, ο οίκος αναφέρεται στη μεταβολή του ειδικού βάρους της Παπαστράτος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Citigroup, το ειδικό βάρος συμμετοχής της Alpha Bank αυξάνει κατά 0,0026% και 0,0062% στους δείκτες MSCI World και MSCI EAFE αντίστοιχα, εξέλιξη που αναμένεται σε επιπρόσθετη αγορά 900.000 τεμαχίων της τράπεζας.

Στην περίπτωση της Παπαστράτος, λόγω της δραματικής μείωσης του free-float, παρατηρείται, όπως επισημαίνεται, μείωση του ειδικού βάρους συμμετοχής κατά 0,0016% και 0,0039% στους δείκτες MSCI World και MSCI EAFE αντίστοιχα.

Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, η Citigroup αναφέρει πως, λόγω της αύξησης του ειδικού βάρους συμμετοχής στους δείκτες MSCI World, MSCI EAFE και MSCI Europe θα προκύψει επιπρόσθετο αγοραστικό ενδιαφέρον ύψους 1,6 εκ. τεμαχίων, καθώς η τράπεζα πληροί πλέον τα κριτήρια που έχουν τεθεί όσον αφορά τα ποσοστά ελεύθερης διασποράς μετά το πρόσφατο placement.

Τέλος, όσον αφορά το ειδικό βάρος συμμετοχής του MSCI Greece στον MSCI World, αναμένεται να υπάρξει θετική μεταβολή κατά 0,01%, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε συνολική καθαρή εισροή κεφαλαίων στις μετοχές των εταιριών που επηρεάζονται από τις αλλαγές σταθμίσεων της τάξης των 20 εκατ. δολάρια ΗΠΑ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v