Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τιμή - στόχο τα 12 ευρώ, δίνει η Marfin

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις έτους του ΟΠΑΠ προχώρησε η Marfin Hellenic, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2003, όπου επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 12 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού και τη σύσταση ”outperform”.

ΟΠΑΠ: Τιμή - στόχο τα 12 ευρώ, δίνει η Marfin
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις του ΟΠΑΠ στο σύνολο του 2003 προχώρησε η Marfin Hellenic σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2003.

Παράλληλα η Χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 12 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού και τη σύσταση ”outperform”.

Το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου του Οργανισμού τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά”, επισημαίνοντας πως κινήθηκαν οριακά υψηλότερα τόσο των εκτιμήσεών της όσο και των συγκλίνουσων.

Αναλυτικότερα, η Marfin αναφέρει πως η κατά 22,8% αύξηση του κύκλου εργασιών του Οργανισμού στο εννεάμηνο (ανήλθε στα 1,7 δισ. ευρώ) οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ”Πάμε Στοίχημα” και στη συμμετοχή των δυο νέων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, Super 3 και Extra 5, τα οποία δεν υπήρχαν το τρίτο τρίμηνο του 2002.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν στα 347 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 19,9%, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 11,5%, διαμορφούμενα στα 155,6 εκατ. ευρώ, αρνητικά επηρεασμένα από τις προβλέψεις του πρώτου τριμήνου του 2003, εξηγεί το τμήμα ανάλυσης της Marfin.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στη διανομή προμερίσματος ύψους 0,30 ευρώ που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ (ημερομηνία αποκοπής 28 Νοεμβρίου 2003) συμπληρώνοντας πως διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 2,8%.

Η Marfin προσθέτει πως αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του Οργανισμού προς τα πάνω κατά 2,5%, ώστε να αποτυπώσει τις υψηλότερες απ’ ότι ήταν αναμενόμενο, πωλήσεις του Πάμε Στοίχημα.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως εναρμόνισε και τις προβλέψεις της όσον αφορά στα κόστη, ώστε να συμπεριλάβει το προσφάτως εγκριθέν πρόγραμμα χορηγιών και τη νέα συλλογική σύμβαση με τους εργαζόμενους, ενώ συμπεριέλαβε στο μοντέλο της και τις εκτιμήσεις της για υψηλότερο μέρισμα.

Τέλος, στην ανάλυση επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ οι πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Gambelli δεν θα επιφέρουν διαφοροποιήσεις στη νομοθεσία της ΕΕ.

Παράλληλα, η Marfin υπενθυμίζει πως οι κανονισμοί στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών παραμένει σε τοπικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι η πρόθεση της βρετανικών συμφερόντων Stanley Leisure για δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά δεν αναμένεται να έχει άμεση επίπτωση στο εγχώριο καθεστώς των τυχερών παιχνιδιών.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως σε περίπτωση που ανάλογες πιέσεις συνεχιστούν τότε ενδεχομένως η ΕΕ να επέμβει, πιέζοντας τα κράτη – μέλη να συμμορφωθούν με τις σχετικές γνωμοδοτήσεις, αν και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Marfin κάτι τέτοιο τοποθετεί χρονικά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v