Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία:Τιμές-στόχοι, εκτιμήσεις για ΔΕΗ, Intralot

Σημαντική αύξηση 72% εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο 9μηνο, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο τα 20,80 ευρώ. Την ίδια σύσταση, με τιμή-στόχο τα 19 ευρώ διατηρεί για την Intralot, προβλέποντας αύξηση των κερδών προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 19,1% στο 9μηνο.

Εγνατία:Τιμές-στόχοι, εκτιμήσεις για ΔΕΗ, Intralot
Σημαντική αύξηση 72% εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο 9μηνο, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2003, όπου μεταξύ άλλων επαναδιατυπώνει σύσταση ”buy” με τιμή-στόχο τα 20,80 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Την ίδια σύσταση, με τιμή-στόχο τα 19 ευρώ διατηρεί η χρηματιστηριακή για την Intralot, ενώ, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυση με την ίδια ημερομηνία, τα μεγέθη εννεαμήνου θα είναι ενισχυμένα κυρίως ως αποτέλεσμα της ενοποιήσης των θυγατρικών του εξωτερικού.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη ΔΕΗ, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά ότι τα λειτουργικά μεγέθη της επιχείρησης θα παραμείνουν ισχυρά στο εννεάμηνο.

Οι εκτιμήσεις της κάνουν λόγο για αύξηση 18% των EBITDA (908 εκατ. ευρώ), ενώ τα συνολικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 18% (σε ετήσια βάση) και να ανέλθουν στα 2,919 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ για το εννεάμηνο εκτιμάται ότι θα σημειώσουν άνοδο 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002, διαμορφούμενα στα 255 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις ενέργειας εκτιμάται ότι θα σημειώσουν άνοδο 9% σε ετήσια βάση (2,716 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών αλλά και του ρυθμού κατανάλωσης.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 15%, ενώ ειδικότερα το συνολικό κόστος για τους μισθούς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί 8% στο εννεάμηνο, παρά τη μείωση του προσωπικού, καθώς επιφορτίζεται και με τα επιδόματα που καταβλήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2003.

Από την Εγνατία ΑΧΕΕ επισημαίνεται ότι οι εκτιμήσεις της περιλαμβάνουν και τις συναλλαγματικές ζημίες 10 εκατ. ευρώ που αναμένεται να καταγραφούν στο γ΄ τρίμηνο, εξαιτίας της έκθεσης δανεισμού της ΔΕΗ σε γεν, καθώς και αναμενόμενες ζημίες ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τη συμμετοχή της στην Tellas.

Από την άλλη, για την Intralot η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 10,4% στις ενοποιημένες πωλήσεις της για το εννεάμηνο του 2003, την οποία και αποδίδει αφενός στην ενοποίηση κατά την τρέχουσα χρήση των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρίας, αλλά και στην αρκετά καλή απόδοση της εταιρίας στοιχημάτων.

Σε λειτουργικό επίπεδο η Εγνατία προβλέπει πως η Intralot θα παρουσιάσει EBITDA ενισχυμένα κατά 23,6%, ποσοστό το οποίο και αποδίδει στα υψηλότερα περιθώρια των νεο-ενοποιημένων διεθνών θυγατρικών, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας και τα οποία εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 74 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 19,1%.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της Intralot με τιμή-στόχο τα 19 ευρώ, που υπονοεί άνοδο της τιμής κατά 26% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (τιμή κλεισίματος χθες 13 Νοεμβρίου 15,06 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v