Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Εκτιμήσεις Alpha Finance για το 9μηνο

Σύσταση ”outperform” έχει θέσει για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Alpha Finance, προχωρώντας παράλληλα σε προβλέψεις για τα αποτελέσματα του ομίλου που θα ανακοινωθούν στις 18 Νοεμβρίου του 2003. Τι εκτιμά για ΕΛΒΟ και ΜΕΤΚΑ.

Μυτιληναίος: Εκτιμήσεις Alpha Finance για το 9μηνο
Σύσταση ”outperform” διατυπώνει για τη μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου η Alpha Finance, προχωρώντας παράλληλα σε προβλέψεις για τα αποτελέσματα του ομίλου που θα ανακοινωθούν στις 18 Νοεμβρίου του 2003.

Αυτό αναφέρεται σε report της με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στις προβλέψεις για τα αποτελέσματα της εταιρίας και στο οποίο τονίζεται ότι οι τιμές των μετάλλων έχουν καταγράψει προσφάτως αύξηση.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου, κρίνοντας παράλληλα ότι οι τρέχουσες τιμές των μετάλλων -που διαμορφώνονται κατά 18%-20% υψηλότερα σε σχέση με τις μέσες τιμές που χρησιμοποιούσε στο μοντέλο της φέτος η Alpha Finance- ”μεταφράζονται” σαν υψηλότερα έσoδα, αλλά και κέρδη μετά από φόρους (bottom-line) των συγκεκριμένων μονάδων της Μυτιληναίος και στις οποίες αντιστοιχεί το 40% των πωλήσεων του ομίλου.

Από την άλλη πλευρά τονίζεται ότι στις προλεγόμενες προβλέψεις είχε ληφθεί υπόψη η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,1, δηλαδή σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα.

Η εταιρία θα ενοποιήσει πλήρως την ΕΛΒΟ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα θα ανακοινώσει τα pro forma μεγέθη της με βάση τα λογιστικά πρότυπα IAS, επισημαίνει η Alpha Finance, προσθέτοντας ότι ο όμιλος έχει ήδη δρομολογήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά στην ELVO, με αποτέλεσμα να αναμένονται νέες προβλέψεις από τη διοίκηση για το 2003-2004.

Η ΕΛΒΟ διατηρεί 0,81 δισ. ευρώ σε backlog (συνολική αξία πωλήσεων από παραγγελίες που βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας). Την ίδια στιγμή η Alpha Finance διατηρεί τις προβλέψεις της για πωλήσεις 155 εκατ. ευρώ και για προ φόρων κέρδη 14,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η ΜΕΤΚΑ εξελέγη σαν επικρατέστερος μειοδότης για τα έργα στο Λαύριο, που υπολογίζονται στα 230 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο project θα τονώσει τη βάση του κύκλου εργασιών της εταιρίας κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών κατά 30%, η Alpha Finance όμως υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έχει συμπεριληφθεί στις προβλέψεις της.

Οι αναλυτές της Alpha Finance αναμένουν κάποιες ”σχετικές οδηγίες” αναφορικά με την αναμενόμενη πρόοδο των πωλήσεων της ΜΕΤΚΑ για το 2004-2005, δεδομένων και των προαναφερθέντων. Για το α΄ εννεάμηνο του έτους η Alpha Finance προβλέπει ρυθμούς αύξησης 10% στις πωλήσεις της ΜΕΤΚΑ και 8% στα μετά φόρων κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v