Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα

Θετικά είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, τονίζοντας πως οι επιδόσεις στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας έδωσαν ώθηση στα κέρδη. Ευνοϊκή θεωρούν την "κατάρρευση" των εναλλακτικών παρόχων.

ΟΤΕ: Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα
Θετικά είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, τονίζοντας πως οι επιδόσεις στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας έδωσαν ώθηση στα κέρδη. Ευνοϊκή θεωρούν την "κατάρρευση" των εναλλακτικών παρόχων.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ αποκάλυψαν τις ισχυρές επιδόσεις της Cosmote και την ισχυρή θέση του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία της Ελλάδας, αναφέρει η Alpha Finance. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι της άρεσε ιδιαίτερα η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της Cosmote, η οποία υποδηλώνει το αυξανόμενο μερίδιο τόσο στην ελληνική όσο και στις βαλκανικές αγορές.

Από την άλλη πλευρά, οι απώλειες συνδρομητών στη σταθερή τηλεφωνία συνεχίζεται, ωστόσο η χρηματιστηριακή θεωρεί πως ο ΟΤΕ θα μπορέσει σταδιακά να περιορίσει τις απώλειες αυτές μέσω πιο επιθετικού marketing, με μείωση του κόστους αλλά και μέσω της εκμετάλλευσης της αδυναμίας ορισμένων εναλλακτικών παρόχων να επιβιώσουν στην αγορά.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέρει η Marfin Analysis, με τη βελτίωση των μεγεθών του Οργανισμού να αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στις ικανοποιητικές επιδόσεις από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.

Η Proton Bank, από την πλευρά της, αναφέρει ότι δεν υπήρξαν εκπλήξεις στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ σημειώνει ότι της άρεσε το γεγονός πως το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον δεν είχε καμιά αξιόλογη επίπτωση στον ΟΤΕ.

Θεωρεί ότι η σχετική ανθεκτικότητα του κλάδου και η θέση του ΟΤΕ θα στηρίξουν τον Οργανισμό στη συνέχεια, ενώ υπογραμμίζει πως η αναμενόμενη ανακοίνωση των σχεδίων της Deutsche Telekom και η ανακοίνωση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του ΟΤΕ παραμένουν οι βασικοί καταλύτες για την μετοχή του.

Για ισχυρό τρίμηνο κάνει λόγο η Εθνική - Π&Κ, η οποία αναφέρει ότι περιλαμβάνει τον ΟΤΕ στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της, αναμένοντας πως ο Οργανισμός θα αποτελέσει ένα από τα ονόματα-κλειδιά της ελληνικής αγοράς το 2009.

Η Citigroup κάνει λόγο ένα καλό γ΄ τρίμηνο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, ενώ οι προκλήσεις παραμένουν για το 2009, ο ΟΤΕ προσφέρει σταθερές ελεύθερες ταμειακές ροές και περιθώριο ανόδου από τις περικοπές στις κεφαλαιακές δαπάνες της, μέσα από τη μείωση του προσωπικού και με την ενοποίηση του κλάδου της διανομής.

Σημειώνει ότι επιταχύνεται η υποχώρηση των εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία και από τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και η τάση αυτή, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του Οργανισμού, θα συνεχιστεί και το 2009, όμως βλέπει ανθεκτικότητα του κύκλου εργασιών.

Επίσης, σημειώνει πως ο ανταγωνισμός στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας έχει φτάσει σε μη διατηρήσιμο επίπεδο, προβλέποντας πως θα καταρρεύσουν περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι και θα υπάρξουν περαιτέρω απώλειες συνδρομητών του ΟΤΕ βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα όμως ο μικρότερος αριθμός των εναλλακτικών παρόχων θα οδηγήσει σε πιο λογικό ανταγωνισμό.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v