Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

2+1 αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece Small Cap

Τις μετοχές του ΔΟΛ και της Μηχανικής (κοινό) προσθέτει στον MSCI Greece Small Cap Index Series η MSCI, ενώ διαγράφει τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων. Παράλληλα, για τον MSCI Pan Euro και Euro θα υπάρξουν αλλαγές στις σταθμίσεις μετοχών, με κριτήρια το free float και τον αριθμό των μετοχών.

2+1 αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece Small Cap
Τις μετοχές των ΔΟΛ και Μηχανικής (κοινό) προσθέτει στον MSCI Greece Small Cap Index Series η MSCI, ενώ διαγράφει από αυτόν τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στην ανακοίνωσή της η MSCI αναφέρει ότι για τον MSCI Pan Euro και Euro δεν θα υπάρξουν προσθήκες ή διαγραφές, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στις σταθμίσεις ορισμένων μετοχών που προκύπτουν από την τριμηνιαία αναθεώρηση με κριτήριο το free float και τον αριθμό των μετοχών.

Παράλληλα, από ελληνικής πλευράς ο ΟΤΕ παραμένει στον δείκτη MSCI Pan-Euro and Euro, ενώ η στάθμισή του διατηρείται αμετάβλητη.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 28ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν αλλαγές στον MSCI Thailand Index, καθώς και η προσθήκη στον MSCI Standard Index Series έξι μετοχών από τις ΗΠΑ, την Ταϋλάνδη, την Ιταλία, την Ινδονησία και τον Καναδά.

Ειδικότερα, στον MSCI Standard Index Series προστίθενται οι μετοχές των Univision Communications (ΗΠΑ), Autostrade (Ιταλία), Angiotech Pharmaceuticals (Καναδάς), InFlex Solutions (Ινδία), Bank Danamon (Ινδονησία) και CP Seven Eleven (Καναδάς).

Παράλληλα, οι τοπικές μετοχές της Shin Corp (Ταϊλάνδη) και της National Finance (Ταϋλάνδη) θα αντικαταστήσουν τις ξένες μετοχές στον MSCI Thailand Index.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v