Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: "Στήριξη" στο Q3 από την Cosmote λέει η HSBC

Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη του ΟΤΕ στο γ΄ τρίμηνο υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σημειώνει η HSBC, χαρακτηρίζοντάς τα σε γενικές γραμμές αξιοπρεπή σε έκθεσή της όπου διατηρεί τον στόχο στα 22 ευρώ.

ΟΤΕ: Στήριξη στο Q3 από την Cosmote λέει η HSBC
Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη του ΟΤΕ στο γ΄ τρίμηνο υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σημειώνει η HSBC, χαρακτηρίζοντάς τα σε γενικές γραμμές αξιοπρεπή σε έκθεσή της όπου διατηρεί τον στόχο στα 22 ευρώ και τη σύσταση "overweight".

Τα λειτουργικά μεγέθη του ΟΤΕ στηρίχτηκαν από τα ισχυρά μεγέθη της Cosmote, ενώ η κερδοφορία από την εγχώρια σταθερή τηλεφωνία χαρακτηρίζεται απογοητευτική.

Τα καθαρά κέρδη στο γ΄ τρίμηνο ενισχύθηκαν από κεφαλαιακά κέρδη ύψους 16 εκατ. ευρώ από την πώληση συμμετοχής του ΟΤΕ σε μικρή εταιρία real estate αλλά και από συναλλαγματικά κέρδη 3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 22 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο του 2007.

Στα θετικά, η HSBC αναφέρει τη μείωση των κεφαλαιακών δαπανών κατά 1,5% σε ετήσια βάση και στα αρνητικά την αύξηση του καθαρού χρέους του ΟΤΕ στα 4,8 δισ. στο εννεάμηνο από 4,6 δισ. στο εξάμηνο 2008.  

O τίτλος του ΟΤΕ ενισχύεται 3% στη σημερινή (26/11) συνεδρίαση, στα 10,9 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v