Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στο 1,2 δισ. εκτιμώνται τα κέρδη 9μήνου

Πτώση της τάξης του 8% περίπου θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ στο 9μηνο της χρήσης και θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Alpha Finance, Eurobank Sec. και Marfin Analysis.

Εθνική: Στο 1,2 δισ. εκτιμώνται τα κέρδη 9μήνου
Πτώση της τάξης του 8% περίπου θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο εννεάμηνο της χρήσης και θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Alpha Finance, Eurobank Sec. και Marfin Analysis.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας για το ίδιο διάστημα εκτιμάται πως θα είναι αυξημένα κατά 18%, στα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για επισφάλειες υπολογίζεται πως θα διαμορφωθούν από 248,5 έως 295 εκατ. ευρώ.

Πάντως κάποιοι αναλυτές, με τους οποίους επικοινώνησε το euro2day, αναμένουν πως τα κέρδη θα διαμορφωθούν υψηλότερα των εκτιμήσεων, χωρίς ωστόσο να προβαίνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο εννεάμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στο 1,19 δισ. ευρώ, ενώ για το γ΄ τρίμηνο προβλέπεται υποχώρησή τους κατά 13% στα 379,3 εκατ. ευρώ και ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 15% στα 896,4 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις εκτιμώνται 29% υψηλότερες, στα 105,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v