Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Πώς είδαν οι αναλυτές το 9μηνο (upd)

Τα μεγέθη της Alpha Bank στο εννεάμηνο ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, σημειώνουν οι αναλυτές χρηματιστηριακών, τονίζοντας ότι η τράπεζα εμφάνισε σημαντικά υψηλότερες προβλέψεις. Μείωση στόχου από Εθνική-Π&Κ.

Alpha: Πώς είδαν οι αναλυτές το 9μηνο (upd)
Τα μεγέθη της Alpha Bank στο εννεάμηνο ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, σημειώνουν οι αναλυτές εγχώριων και ξένων χρηματιστηριακών, τονίζοντας ότι η τράπεζα εμφάνισε σημαντικά υψηλότερες προβλέψεις.

Ειδικότερα, η Credit Suisse επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Alpha Bank στο γ΄ τρίμηνο ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται οριακά υψηλότερα και ο λόγος δανείων προς καταθέσεις βελτιώθηκε από 124,6% στο β΄ τρίμηνο στο 117,5% στο γ΄ τρίμηνο.

Ο οίκος διατηρεί τις εκτιμήσεις του, τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο των 15,5 ευρώ για τη μετοχή, επισημαίνοντας ότι το Ρ/Ε της μετοχής διαμορφώνεται στο 5,2 με βάση τις προβλέψεις για το σύνολο του 2008. 

Η Dresdner Kleinwort διατηρεί την τιμή-στόχο στα 27 ευρώ και τη σύσταση "buy", ενώ σημειώνει ότι εκτός των ισχνών κερδών από συναλλαγές όλα τα υπόλοιπα φαίνονται καλά στα μεγέθη εννεαμήνου.

Την τιμή-στόχο των 11 ευρώ για τη μετοχή και τη σύσταση "neutral" διατηρεί και η Goldman Sachs, αναπροσαρμόζοντας οριακά τις εκτιμήσεις για το 2009-10.  

Ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις της αλλά και με αυτές της αγοράς χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Alpha η Marfin Analysis, σημειώνοντας την εκτίναξη των καταθέσεων κατά 30,5% (κυρίως λόγω των προθεσμιακών), με την τράπεζα να προσθέτει νέες καταθέσεις 4,6 δισ. ευρώ έναντι νέων χορηγήσεων 2,7 δισ. ευρώ μόνο στο γ΄ τρίμηνο. 

Τα καθαρά κέρδη της Alpha διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ δέχτηκαν πλήγμα από τις αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες, σημειώνει η HSBC

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η απόφαση της Alpha Bank να ενισχύσει τη ρευστότητά της μέσω ΕΚΤ στα 11,6 δισ. από 3,7 δισ. μέσω τιτλοποιήσεων έως τα τέλη του 2009 είναι θετική. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την υπαγωγή της τράπεζας στο ελληνικό πακέτο στήριξης, θα υπερκαλύψει τους τίτλους της ύψους 3 δισ. ευρώ που "ωριμάζουν" εντός του 2009.   

Η Εθνική-Π&Κ προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 9,3 ευρώ από 15,1 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση "neutral", αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις της ώστε να αντανακλούν τις αυξημένες προβλέψεις και τη χαμηλότερη μερισματική απόδοση, δεδομένου του πλάνου της τράπεζας για ένταξη στα μέτρα του κρατικού πακέτου στήριξης. 
   
Η Proton προχωρά σε οριακές αναπροσαρμογές στις εκτιμήσεις της, περιμένοντας πλέον καθαρά κέρδη 701,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο της εφερινής χρήσης και μείωση 19,5% το 2009 στα 564,9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί τιμή-στόχο στα 11 ευρώ με σύσταση "neutral".
 
Η Euroxx προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της τράπεζας στα 9,8 από 22,3 ευρώ, ενώ περιορίζει κατά 37% τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στην περίοδο 2009-10. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "equalweight" για τη μετοχή.

Η Beta Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας υπερέβησαν τις προσδοκίες, αναφέροντας όμως ότι οι αυξημένες προβλέψεις επιβάρυναν τα καθαρά κέρδη. Παράλληλα, μειώνει την τιμή-στόχο στα 12,7 ευρώ από 26 ευρώ, ενώ διατηρεί σύσταση "overweight".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v