Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Νέες τιμές στόχοι από Citigroup- Merrill

Την τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 23 από 18,4 ευρώ αναβάθμισε η Citigroup, σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου, ενώ ανοδικά αναθεώρησε και τη σύστασή της, από hold σε buy. Στα 24,1 ευρώ η νέα τιμή στόχος από τη Merrill Lynch.

Alpha: Νέες τιμές στόχοι από Citigroup- Merrill
Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησαν οι οίκοι Citigroup και Merrill Lynch.

Συγκεκριμένα, σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου από τα 18,4 στα 23 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα, ο οίκος αναβάθμισε τη σύστασή του για τη μετοχή σε buy (αγορά) από hold (διακράτηση).

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Alpha επισημαίνονται ως ισχυρά, καθρεπτίζοντας τη διαρκή δανειακή επέκταση και τη διεύρυνση των spreads. Όπως αναφέρει η Citigroup, η Alpha Bank γίνεται η προτιμώμενη επιλογή της από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, παρά την υπεραπόδοση που έχει εμφανίσει από την αρχή του έτους.

Για το 2003 τα καθαρά κέρδη της Alpha εκτιμώνται στα 264 εκατ. ευρώ, ενώ για το επόμενο έτος, στα 313 εκατ. ευρώ και για το 2005 στα 349 εκατ. ευρώ.

Η Citigroup χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Alpha ”εξαιρετικά”, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η τράπεζα εξακολουθεί να ενοποιεί της θέσεις της στη λιανική τραπεζική, μέσω ανάπτυξης των χορηγήσεων και επέκταση των spreads.

Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του κόστους, η Citigroup τον χαρακτηρίζει ”πολύ καλό” και σαν αποτέλεσμα οδηγεί στην αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη τόσο για το 2003, όσο και για το 2004.

Εξάλλου, αντίστοιχη είναι η θέση της Merrill Lynch (12/11), η οποία προχωρά σε αναθεώρηση της τιμής στόχους για την Alpha Bank, στα 24,1 από 21,1 ευρώ διατηρώντας ταυτόχρονα τη σύσταση ”buy”.

Η ανοδική αναθεώρηση στην τιμή στόχο της Alpha Bank, επισημαίνει η Merrill Lynch, έρχεται ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης των εκτιμήσεων του οίκου για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας, γεγονός που με τη σειρά του αποδίδεται στα ”πολύ πειστικά” αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Παρά το ότι οι αναλυτές της Merrill βλέπουν κάποιο ρίσκο στην ”αντικειμενική τιμή” που θέτουν για την Alpha, λόγω του σχετικά υψηλού δείκτη Price/ Net Asset Value (τιμής/ καθαρή αξία ενεργητικού), θεωρούν ότι ο στόχος για το P/E δικαιολογείται από το ROE της τράπεζας που είναι στο 20% (έναντι 11% των εγχώριων ανταγωνιστών) και από τους εκτιμώμενους υψηλoύς ρυθμούς ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή για τα έτη 2003- 2005.

Η Merrill Lynch εκτιμά ότι το P/E της Alpha Bank, για το 2003, θα διαμορφωθεί στο 15,5. Για το 2004 το P/E εκτιμάται στο 12,2 και στο 11,2 για το 2005.

Να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη Παρασκευή ο ίδιος οίκος είχε απονείμει ”Χρυσό Μετάλλιο” στην Alpha Bank για τα αποτελέσματά της εννεαμήνου, ενώ η σημερινή έκθεση τιτλοφορείται ”Το Χρυσό Μετάλλιο παράγει μια αναβάθμιση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v