Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμή-στόχο τα 20 ευρώ, δίνει η Marfin

Διατηρεί την τιμή–στόχο στα 20 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της ΔΕΗ η Marfin Hellenic (12/11/2003), ενώ εκτιμά πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου θα παρουσιάσουν αύξηση 60% (pro-forma) και ο κύκλος εργασιών κατά 16%.

ΔΕΗ: Τιμή-στόχο τα 20 ευρώ, δίνει η Marfin
Την τιμή-στόχο στα 20 ευρώ, καθώς και τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Marfin Hellenic για τη μετοχή της ΔΕΗ, σε flash note με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2003, όπου παραθέτει επίσης τις προβλέψεις της για τα μεγέθη εννεαμήνου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσει στα 2,92 δισ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ), παρουσιάζοντας άνοδο 16% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002.

Τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να ενισχυθούν κατά 16% στο εξεταζόμενο διάστημα και να ανέλθουν στα 895 εκατ. ευρώ, με τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 60% (pro-forma), διαμορφούμενα στα 236 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων η Marfin αναφέρει πως στο τρίτο τρίμηνο του έτους η ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιάσει ζημίες ύψους 25 εκατ. ευρώ από συναλλαγματικές διαφορές, λόγω έκθεσης του δανειακού χαρτοφυλακίου σε ιαπωνικό γεν, καθώς και ζημίες ύψους 6 εκατ. ευρώ προερχόμενες από τη συμμετοχή της στην Tellas.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει και τα θετικά στοιχεία της επιχείρησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη μέχρι στιγμής χρηματοοικονομικής της πορεία, την εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω αποτελεσματική βελτίωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v