Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβλέψεις Marfin για το 9μηνο των ΕΛΠΕ

Αύξηση 38,7% εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα παρουσιάσουν οι ενοποιημένες πωλήσεις των ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο (με βάση τα ΔΛΠ), με τα κέρδη προ φόρων του ομίλου να ενισχύονται κατά 27,8% και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να διαμορφώνονται στα 220,5 εκατ. ευρώ.

Προβλέψεις Marfin για το 9μηνο των ΕΛΠΕ
Κατά 38,7% εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα αυξηθούν οι ενοποιημένες πωλήσεις των ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο του 2003 διαμορφούμενες στα 3,14 δισ. ευρώ, ποσό που είναι κατά 0,2% χαμηλότερο από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Σημειώνεται πως οι εκτιμήσεις της Marfin δεν συμπεριλαμβάνουν την προσφάτως εξαγορασθείσα Petrola, ενώ τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα μεγέθη εννεαμήνου σήμερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης (με βάση τα ΔΛΠ).

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, οι αυξημένες πωλήσεις εννεαμήνου οφείλονται στα ισχυρά περιθώρια διύλισης (στα 3,39 δολάρια το βαρέλι έναντι 1,14 δολαρίων πέρυσι) και στην τιμή του πετρελαίου η οποία παρουσίασε αύξηση 16,8% στο εννεάμηνο κατά μέσο όρο, τα οποία και –όπως τονίζει η Marfin– αντιστάθμισαν την κατά 20% άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε ό,τι αφορά τα EBITDA, η Marfin προβλέπει αύξηση 24,2% (υπερβαίνει κατά 1,1% τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις), καθώς εκτιμάται πως θα φτάσουν στα 293,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η χρηματιστηριακή αναμένει άνοδο 27,8% στα κέρδη προ φόρων του ομίλου, τα οποία προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν στα 214,4 εκατ. ευρώ, ενώ μετά από τα μειοψηφίας η Marfin τα τοποθετεί στα 220,5 εκατ. ευρώ (έναντι 215 εκατ. ευρώ των εκτιμήσεων της αγοράς).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v