Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Ανεβάζει τον πήχη για Alpha- Πειραιώς

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου για τις Alpha Bank (στα 23 απο 18 ευρώ) και Τράπεζας Πειραιώς (στα 8,10 από 7,10 ευρώ) προχώρησε σε ξεχωριστές εκθέσεις η Εγνατία Χρηματιστηριακή (10/11). Για την Alpha, η σύσταση αναθεωρήθηκε από hold σε accumulate, ενώ για την Πειραιώς διατηρήθηκε σε ”hold”.

Εγνατία: Ανεβάζει τον πήχη για Alpha- Πειραιώς
Σε αναθεώρηση της τιμής στόχου για τις μετοχές των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς, προχωρά μέσω ξεχωριστών εκθέσεών της, λίγο μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου των ιδρυμάτων, η Εγνατία Χρηματιστηριακή.

Συγκεκριμένα, για την Alpha Bank η τιμή στόχος αναθεωρείται στα 23 από τα 18 ευρώ, ενώ θετικά αναθεωρήθηκε και η σύσταση σε συσσώρευση (”accumulate”) από διακράτηση (”hold”).

Η αύξηση της τιμής στόχου, αποδίδεται στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων, στην ενσωμάτωση της Alpha Επενδύσεων, η οποία ενδυναμώνει τα EPS και στην αύξηση στο P/E του ευρωπαϊκού κλάδου.

Στο report της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου και αναφερόμενη στα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank, η Εγνατία επισημαίνει την υπέρβαση των προβλέψεών της, αλλά και αυτών της αγοράς, ενώ αποδίδει το γεγονός κυρίως στη διαρκή ανάπτυξη των χορηγήσεων λιανικής, τη βελτίωση στα spreads και τον περιορισμό του κόστους.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως λόγω της ανακοίνωσης μιας ”δέσμης εξαιρετικών αποτελεσμάτων” προχωρά στην προς τα πάνω προσαρμογή των εκτιμήσεων για τα οργανικά έσοδα, ενώ ταυτόχρονα αναθεωρεί καθοδικά τις προβλέψεις της για το κόστος, ως αποτέλεσμα των επιτυχών προσπαθειών της Alpha για περικοπή του κόστους.

Συγκεκριμένα, η Εγνατία, λαμβάνοντας υπόψη την συγχώνευση, αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2003 στα 286,4 εκ. ευρώ (+64%, έναντι του 2002) και 313,8 εκ. ευρώ (+10%, έναντι του 2003) για το 2004.

Εξάλλου σε ξεχωριστή της έκθεση για την Τράπεζα Πειραιώς επίσης με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, η Εγνατία ΑΧΕ αναθεωρεί την τιμή στόχο στα 8,10 από 7,10 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση για διακράτηση (”hold”).

Η χρηματιστηριακή αποδίδει την αναθεώρηση της τιμής στόχου στα υψηλότερα επίπεδα του δείκτη Ρ/Ε του Ευρωπαϊκού κλάδου, στη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης της τράπεζας μετά και την επιτυχή έκβαση του placement, αλλά και στην κατά μέσο όρο 8% ανοδική αναθεώρηση στις προβλέψεις για τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες του 2003 και του 2004.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Πειραιώς, η Εγνατία επισημαίνει ότι ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και τις πρόσφατες προβλέψεις της διοίκησης.

Σε επίπεδο κερδών από βασικές δραστηριότητες (core), η Εγνατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την επίδοσή τους, καθώς και για την εξέλιξη στον τομέα των λειτουργικών κερδών, παράγοντες οι οποίοι, όπως αναφέρεται, οδήγησαν σε βελτίωση της ποιότητας των κερδών έναντι προηγούμενων τριμήνων.

Έχοντας συμπεριλάβει την απορρόφηση της ΕΤΒΑ στις προβλέψεις της η Εγνατία εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 103 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2003 ενώ τα συνολικά έσοδα στα 574 εκατ. ευρώ.



Για το επόμενο έτος, τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 118 εκατ. ευρώ με τα συνολικά έσοδα να φτάνουν στα 624 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v