Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: ”Aκριβή παραμένει η μετοχή του ΟΤΕ”

Ακριβή παραμένει η μετοχή του ΟΤΕ, δηλώνει η Goldman Sachs, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”underperform” για τη μετοχή του οργανισμού. Την ίδια στιγμή προχωρά σε προβλέψεις για τα μεγέθη του γ΄ τριμήνου που θα ανακοινωθούν στις 26 Νοεμβρίου.

Goldman: ”Aκριβή παραμένει η μετοχή του ΟΤΕ”
Τη σύσταση ”underperform” για τη μετοχή του ΟΤΕ διατηρεί η Goldman Sachs, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει ακριβή τη μετοχή του οργανισμού σε έκθεση με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου και τίτλο ”OTE: Results preview, results out on November 26”.

O δείκτης τιμών προς κέρδη (Ρ/Ε) διαμορφώνεται στις 11,6 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2004 έναντι του σταθμισμένου μέσου όρου του ευρωπαϊκού κλάδου που κινείται στις 12,4 φορές τα κέρδη του 2004. Συνεπώς, παρ’ όλο που είναι υψηλότερος ο Ρ/Ε του ευρωπαϊκού κλάδου σε σχέση με αυτόν του ΟΤΕ, ο οργανισμός συνεχίζει να χαρακτηρίζει τη μετοχή του ακριβή.

Η απόδοση των ελεύθερων ταμειακών του ΟΤΕ (free cash flow yield) προβλέπεται στο 10% για το 2004 έναντι 11,3% για τον ευρωπαϊκό κλάδο.



Ωστόσο, η Goldman Sachs τονίζει ότι η μερισματική απόδοση του ΟΤΕ παραμένει μια από τις ελκυστικότερες του τομέα (πρόβλεψη για 7,6% το 2004 έναντι 4,2% του ευρωπαϊκού τομέα

Συνολικά, ο διεθνής επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι το γ΄ τρίμηνο του ΟΤΕ θα είναι ”αδύναμο” σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την εγχώρια σταθερή τηλεφωνία, γι’ αυτό άλλωστε και προβλέπει την κάμψη τους κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Το ”στήριγμα” που θα μπορούσαν να λάβουν τα μεγέθη του ομίλου από την εξαγορά της RomTelecom είναι πολύ μικρό, ενώ την ίδια στιγμή οι αναλυτές της Goldman Sachs διαπιστώνουν πολύ μικρή πρόοδο στο θέμα της περικοπής κόστους, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των EBITDA για το τρέχον τρίμηνο.

Στο θέμα της RomTelecom επισημαίνεται ο μεγάλος ανταγωνισμός που επικρατεί στην αγορά της Ρουμανίας, αλλά και η κάμψη των εσόδων κατά 21% στο β΄ τρίμηνο του 2003.

Αναφερόμενη στην ελληνική μονάδα της κινητής του ΟΤΕ, η Goldman Sachs θεωρεί ότι η CosmΟΤΕ θα ανακοινώσει ”ισχυρά” μεγέθη, γι’ αυτό άλλωστε και προεξοφλεί έσοδα από την κινητή τηλεφωνία της τάξεως των 312 εκατ. ευρώ, υψηλότερα δηλαδή από τα 295 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξής της είχαν ενισχυθεί κατά 6%.

Τα EBITDA του ομίλου του ΟΤΕ προβλέπονται στα 467 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο έναντι 431 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και τα λειτουργικά έσοδα (operating revenues) για το γ΄ τρίμηνο στα 1,283 δισ. ευρώ έναντι των 1,24 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v