Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση -λόγω πακέτων- στις συναλλαγές τον Οκτώβριο

Σημαντική αύξηση σημείωσε η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών τον Οκτώβριο η οποία διαμορφώθηκε στα 183 εκατ. ευρώ, λόγω κυρίως των αυξημενων συναλλαγών σε πακέτα που ανήλθαν στα 1,67 εκατ. ευρώ.

Αύξηση -λόγω πακέτων- στις συναλλαγές τον Οκτώβριο
Σημαντική αύξηση παρουσίασε η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όπως αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των χρηματιστηριακών αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών του περασμένου μήνα διαμορφώθηκε στα 183 εκατ. ευρώ έναντι 146 εκατ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της αξίας των πακέτων που ανήλθε στα 1,67 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 552 χιλ. ευρώ του Σεπτεμβρίου.

Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 27.863 εκατ. ευρώ, ενώ μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα διαμορφώθηκε στα 135 εκατ. ευρώ.

Κατά τον Οκτώβριο ο Γενικός δείκτης παρουσίασε άνοδο 5,02% σε σχέση με το Σεπτέμβριο και άνοδο 21,3% σε σχέση με την αρχή του έτους. Αντίστοιχα τον ίδιο μήνα η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 81.381 εκατ. ευρώ έναντι 77.139 εκατ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας μηνιαία αύξηση σε ποσοστό 5,5%.

Σημαντική αύξηση σημείωσε η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα η αξία των συναλλαγών στην συγκεκριμένη αγορά διαμορφώθηκε στα 5,09 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μηνιαία αύξηση σε ποσοστό 128% έναντι του Σεπτεμβρίου. Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v